TAGGA LEKTIONSPONNYMÄSTERSKAPEN 2012


VÄDRET ♥

Uuuuunderbart väder, eller vad säger ni? Inte kan man väl ogilla sol och värme ;)

Gick upp tidigt imorse för att träna på Casper klockan 9 för Annelie. Red på utebanan och han var sååååå himla fin! Jättefin i formen, flashig trav och lagom takt (lite pigg dock, som vanligt). Bästabästa ponnyn! ♥

Red Kitty också, inne i ridhuset för att kunna jobba henne ordentligt utan att hon ska bli så hysteriskt pigg - trodde jag. Inne var hon också typ galet pigg, men jobbade ändå mycket bättre idag än de senaste gångerna. Den senaste tiden har hon börjat ta bettet och sticka, men idag var det mycket bättre. Gav mig inte, utan lät henne springa i galoppen tills hon lugnat ner sig. Det gav faktist resultat, mycket lugnare och fin i slutet! :)

Efter det fixade jag lite med Caspers saker, smörjde och så. Åkte sen hem i en timme och åkte tillbaka till stallet för att duscha och knoppa Casper, så nu är han redo för lektionsmästerskap!! :)



Sitter nu och väntar på att Emma ska komma :) hon sover här inatt och följer med som hästskötare imorgon!
Blir nog dock en lugn kväll eftersom det blir tidigt imorgon, men det blir nog bra det med! :)

UNDERBARA MÄNNISKOR

Nu har jag äntligen landat här hemma igen efter två nätter borta :)

I fredags var vi ju såklart först i skolan, vilket var en underbart skön dag asså. Först matteprov, sen typ 40 minuter djursjukvård för att sen ha typ en och en halv timma rast. Sen var sista lektionen typ onödig för jag hade ändå inget att göra (en kurs som slutar), men visste inte innan att jag inte hade nått att göra. Rätt chill ändå att umgås med Emma och bara lyssna på musik! :)

Efter det åkte jag hem till Emil. Vi gick direkt ut i solen och först kastade frisbee med hans lillebror och några små grannar, och efter det försökte jag utmana honom i lite fotboll (amerikansk) men det slutade med att jag låg på marken ett par gånger, haha...
Gick sen in och bara chillade :) kollade på REC och en annan film som jag inte kommer ihåg vad den hette.

Lördagen tillbringades först hemma hos Emil och tog sen bussen hem. Var typ hemma, duschade och vände och åkte vidare hem till Enmma där även Elin var. Hade en GRYM kväll med dem! Lagade tacos, badade jackuzi (stavning?), satt ute och spelade kort med tända ljus och kollade på Björnbröder innan vi gick och la oss.
Underbar kväll verkligen! :) älskar dom tjejerna!

Och ja, imorse vaknade jag av Emma klockan 8.. suck. Men det var bara att kliva upp, fanns inte så många valmöjligheter ;) Men hade en lugn morgon och åkte sen hem för att packa upp, sen sova i två timmar (var såååå trött) och sen städa övervåningen :) duktigt måste jag faktist säga! ;)

Mysfaktor på hög nivå!!



Imorgon blir det upp tidigt och iväg och trimma Casper inför tisdag!! Sen ska jag även rida Kitty också. Ska även packa och fixa Casper, men det fixar jag på eftermiddagen så hinner nog hem emellan!

Nu blir det BB!

RESULTAT 22/4 2012

Idag var vi på Haningebygden och tävlande allsvenskan div. 3 ponnyhopnning!

Förklass: Maya var en riktig sur märr i den här klassen. Trängde mot höger, var jättetjurig för skänkeln osv. Det började med att jag la henne lite stort ppå oxern på framhoppningen och då blev hon jätteirriterad och vägrade gå över den där j'vla oxern!! Kom tillslut över strax innan jag skulle in.
På banan var hon fin, men efter sexan, som var ett tittigt hinder som många hade stannat på, så slutade jag typ rida och därför stannade hon på näst sista och sista. Hon passade liksom på att smita åt den där höger sidan.

Lagklass: Laddade om och gav mig fan på att hon skulle över varje hinder På framhoppningen var hon super fin, men där jobbade jag henne väldigt mycket och flyttade henne för skänkeln för att hon skulle få respekt för den.
På banan var hon fin och vi gick felfritt!

Resten av laget var också jätteduktiga vilket resulterade i att vi slutade på en fjärde plats av 14 lag! GRYMT.



GRYM HELG

Helgen har varit riktigtriktigt bra!!

Började med att sova hos Emil i fredags ♥ Kollade på Paranormal activity 2 och 3 som var äckliga men så grymt bra! för varje film man ser fattar man mer och mer, men sen efteråt är allt jättesnurrigt.. haha. Allt har ett samband, men ändå inte typ. Eller så är det bara jag som är trög.. 

Vaknade på lördagen av att Emil var borta typ jättelänge, vilket sen visade sig att han hade gått och spelat tv-spel med sin lillebror.. När han kom tillbaka satte vi på Jackass och kollade på den :) Helt seriöst så är den filmen så sjukt kul! Galna grejer ju, men samtidigt hur kul som helst att kolla på!
Gick sen upp och åt frukost i lugn och ro och hade en mysig morgon, och sen åkte jag därifrån med 12 bussen.

Åkte vidare till stallet och red ut på Lad med Karin, Johanna, Tove och Emma vilket slutade i kaos och vi fick leda hästarna tillbaka.. Jaja, en liten tur iaf :)
Kom tillbaka och fixade till Kitty och red sen henne i ridhuset. Dock så var hon såååå jobbig, typ en helt annan häst. Tog bettet och stack heeela tiden i galoppen, tillslut kunde jag inte galoppera mer efter många försök så travade av henne en längre stund i låg form för att få henne att lugna ner sig och slappna av. Knäppis ponny!

Duschade och fixade sen Maya inför tävlingen som var idag (resultat kommer i eget inlägg), vart en ganska sen kväll och kom hem sent hemma då jag också var hemma ensam.. läskigt i vårat spökhus! Men jag var ganska trött, så det var ändå rätt lätt att somna ;)

När jag hade duschat henne frös hon så mycket att hon stod och skakade så jag fick slänga på henne massor av fleecetäcken. Så söt!

Men efter att hon torkat och blivit knoppad så var hon rätt fin ändå :)


Och så får såklart Kitty vara med på ett hörn! Min lilla bebis häst ♥

NATIONELLT PROV

Dagen har varit så himla skön. Började med att ha ett nationellt prov i svenska, en muntlig presentation. Detta fick vi typ börja förbereda i måndags, så igår var det typ rååå plugga för att hinna få ihop det. Men det blev jättebra faktist, och jag verkligen älskar att ha föredrag! Tycker det är sååå himla roligt :) Resten av förmiddagen gick åt att lyssna på andra som presenterade och sen ha en lång välförtjänt rast!

Efter det åkte jag, Emma och Elin med Annelie och Helena till Pelle för att ha lektion genom att kolla på när han red och visade en massa saker, ganska chill det med liksom ;)

Efter hela dagen åkte jag med Emil ned på stan och umgicks lite med honom! Satt bara och pratade i en och en halv timma, och tiden bara flög iväg. Snacka om att jag trivs i hans sällskap!

Idag fick även bli en plugg-fri dag eftersom jag inte har det material jag behöver hemma, fick aldrig tag på matteläraren idag så det får vänta till imorgon :) Det sjuka är bara att jag typ inte har nåt att göra när jag inte ska plugga, jag kan typ inte slappna av. Sjukt ju..



Var även i stallet igår hela dagen med Emma och Elin (skola såklart). Hopptränade på Maya, vilket gick GRYMT. Hoppade upp till 1 meter vilket hon gör lätt som en plätt. Även i måndags hopptränade jag henne och då hoppade hon mig ur sadeln heeela tiden, jäääävlar vad hon hoppade!
Taggar allsvenskan på söndag!!


PRAKTIK

Asså den här veckan har varit så hektisk...

Lite snabbt om veckan:
Tisdag:
Praktik hos Pelle. Fixade allt i stallet till hans fem hästar. Gjorde sen iordning hästar, filmade när han red program och red fram Gurra.
Red lektion på kvällen på världens typ största häst - Zigge. Jag kände mig väldigt liten - ja.

Onsdag: Praktik. Förmiddagen var precis som dagen innan. Skrittade sen Junior och smörjde typ 100 träns (lite överdrift kanske).

Torsdag: Var ensam, så åkte dit tidigt och gjorde hästarnas mat. Släppte sen ut alla fixade det sista och åkte därifrån vid 11.
Åkte vidare till stallet, byggde dressyrbana med Amanda, Olivia och Sofie. Knoppade sen Casper och visade honom sen uppsuttet i skritt, trav och galopp för Sunby och Enskedes ponnycup lag som hade final hos oss :) (finalen rids på en klubb som ingen av dem varit på, alltså inte ingått i cupen).
Red sen en pigg Lad, som inte blivit riden på ett tag :) Rädd för allt, men fin som vanligt!
Var sen helt sluti hela kroppen och åkte hem och la mig i sängen och nästan somnade, haha.

Fredag: Förmiddagen var samma som de andra dagarna. Fixade sen iordning Junior till Pelle och filmade när han red. Red sen lektion på Engla för Pelle, vilket gick jäääättebra. Är inte alls inriden på häst, så det gick verkligen över förväntan. Gillade Englabengla också, min typ verkligen! :)
Gick på bio med Emil på kvällen!

Lördag: Hopptränade på Lad för Annelie. Pigg men jättefin var han!!
Åkte sen på kvällen och mötte upp Emma. Vi åkte sen vidare till Elin och Jocke och spenderade en väldigt bra kväll där! ♥

Och idag har jag varit funktionär på våra tävlingar, vilket menas med att jag stod i ett kallt ridhus i sex timmar :) woopwoop liksom!
Det var bara hem och ta en varm dusch för att sen krypa ned i sängen oh sova i två timmar för jag var så sjukt trött. Efter det var det upp och plugga gärnet för jag har prov imorgon, ganska fullt upp? jappjapp ;) haha

Lite bilder från veckan:
Gurra

Junior

Engla

Min fina Casper ♥

Det var typ öde på stan ;)

Jag lånade jockes tofflor i lördags, vilka var typ dubbelt så stora som min fot..

PÅSK

Äntligen påsklov säger jag bara.. Så himla skönt!
Dock så ska jag praktisera tisdag, onsdag, halva torsdag och halva fredag, men det gör itne så mycket. Det är ändå en rolig praktik plats, så det kommer nog bara att blir kul! :)

Eftersom Annelie är bortrest har jag haft Kitty nu lördag, söndag och så har jag henne idag också.
I lördags fick hon gå ett dressyrpass på utebanan, och hon var sååå fin! Hon gör framsteg varje dag!
Efter det var jag så trött, så jag åkte hem och typ halv sov haha.

Igår kom Emma och fotade mig och Kitty på utebanan. Red först fram henne och övade sen lite galoppombyten som hon gjorde super, åt ena hållet. Andra håller tyckte hon var lite svårare, men det var ju första gången så med lite träning så sitter det sen!
Sen hoppade vi några språngpå ett räcke, vilket hon gjorde super, och sen hoppade vi banken några gånger, vilket hon också gjorde super! Finafina lillen! ♥

Efter det blev det hem och fira påsk med familjen. Bra dag helt enkelt!


BILDER FRÅN 6/4 2012







RESULTAT FRÅN 6/4 2012

I fredags, 6 april, åkte jag och Casper och tävlade på Vällingby ridklubb.
Med mig hade jag världens bästa Emma och Elin, och såklart världens bästa föräldrar!

LC:1
På framridningen var han huuur fin som helst, och likaså på banan.
Dock så fick jag en miss, och det var att vi kom in väldigt dåligt i en halt. Så han stod ojämnt med benen och började röra på sig alldeles för tidigt. Men i den situationen villa jag itne ta i honom, för det hade dragit ned ännu mer eftersom det då inte hade blivit en riktig halt.
Resultatet blev 68,15% och en 2:a placering!
Grubblar fortfarande över detta, eftersom jag var ett poäng från ettan.. Utan missen hade vi vunnit! Man ska inte klaga på en andra plats av typ 30 starter, men just i det här fallet är det lite irriterande faktist ;)

LB:1
På framridningen var han sååå fin!! Och likaså på banan ännu en gång. Finns inget att klaga på, han var klockren!
Resultatet blev 70,34% och ännu en 2:a placering!



Måste säga att den här ponnyn är en klippa att ha med på tävling, han är så snäll. Och inte nog med det så älskar han att vara ute på tävling. Han njuter av att få visa upp sig och att få vara ensam i centrum hela tiden, och det är han värd, för snygg är han! ♥

WORKWORK

Dagarna tyyyyp flyyyyger iväg!

I måndags var det världens ty skönaste dag i skolan, Elin ar sjuk men jag och emma hade rätt kul!
Åkte lite pirra genom skolan, hoppade häl och massoooor av annat! Så dagen lika fort som den kom ;)
Efter det blev det träning på Casper, fina ponnyn! Äntligen har det släppt, för jisses vad fin han var! Loss och fin i sidorna osv. Fina killen!

I tisdags var det skola i stallet. Hade en rätt skön morgon än vanligt. Red sen Casper, som var minst lika fin som dagen innan. Underbart! ♥
Men eftermiddagen var sjukt jobbig. Vi fick gå runt hela hästhagen och sätta vildsvins stängsel. Det tog typ två och en halv timme.. Kuuuul? njaa, hade ju trotts allt med mig Emma och Elin! ♥

Idag har skolan varit så seg. Hade två prov som var väldigt stora och svåra, men det gick rätt bra ändå :) Nu bara matteprov imorgon på ett kapitel (som jag förövrigt gjort på en vecka) och sen är det äntligeeeen lov! tjohoooooooo :D

Morgon dagen blir lååång i stallet, massa tävlingsfix och grejs för på fredag är det tävling!!! Och Elin och emma följer med som hästskötare och därför sover dem här imorgon! Lovely.

Hard workwork! Vi (eller rättare sagt Bosse) kom på en egen uppfinning på att rulla stängslet!

RSS 2.0