NYÅRSAFTON

Herregud, den här veckan har jag hunnit med mycket! Bloggen har fått ligga lite åt sidan för jag har itne haft ork till den riktigt.

Det här veckan har jag iallafall hunnit med en del saker som sakt.
Jag har varit på SCÄ, gått i stockholm och kollat på mellandagsrean - vilket var KAOS (men fick ändå inhandlat en stickad tröja), jag har tagit blodprov - duktig som jag var satt jag helt stilla utan att känna någonting (embla är en utmärkt uppfinning måste jag säga) medans de tog 8 rör blod. Jag har handlat på mellandagsrean här i stan (ännu en stickad tröja). Jag har umgåtts mycket med min syster, som också har färgat håret på mig (så nu är jag lite blondare för den delen).
Jag tillbringade också näst sista dagen av året med nästan hela laget hos Vendela med Vendela, Olivia och Amanda och hade en super kväll.

Idag har jag dock inte gjort så jättemycket, och kommer inte heller.
Vaknade hos Vendela och vid kvar över tio begav vi oss till stan (jag, olivia och amanda) för att sen gå skilda vägar.
Så sen gick jag och kollade på mellandagsrean ännu en gång, och idag var det itne så mycket folk tack och lov. Handlade bara en bh och ingenting mer.
Mötte sen upp mamma och så gick vi till apoteket och hämtade ut lite grejer och sen vidare hem.
Nu är vi barnvakt åt Liam också, så det är det ända jag kommer göra ikväll. Tråkig som jag är har jag faktist inte ork eller lust till något annat :)





29/12 - 2011

Färgning på G!

SJUK.. IGEN

Kul att bli sjuk sådär dagen innan julafton!

Vaknade imorse med feber och ett fruktansvärt illamående (vilket jag kände av även igår kväll och inatt). Så ja, min dag har iprincip spenderats i sängen, fast än jag hade massor att göra idag. Men det är inte så mycket att göra åt.
Nu ikväll har jag iallafall orkat mig upp och klätt granen med Niklas, tradition att göra det dagen innan julafton. Och det kan jag ju bara inte missa! ;)

Fattar inte att jag är sjuk HELA tiden. Hur länge har jag varit frisk liksom, en vecka? Blir sååååå trött!
Hoppas jag är frisk imorgon iallfall, för jag kan ju inte missa självaste julafton liksom. Det går ju inte.

JULHANDLAT

Märks att det jul snart.. Folk överallt.
Så ja, ute och fartit har jag varit hela dagen. Först åkte jag och mamma och julhandlade imorse, tidigt. Var rätt så lungt när vi kom dit, men efter ett tag strömade det in folk.
Sedan bar det av till stan för att hitta nåt att ha på sig på lördag + lite annat. Så Linda mötte oss på stan och så var jakten igång.
Hittade en fin klänning (den första jag hittade och provade) så den fick det bli när jag inte orkade kolla någe mer.

Nu sitter jag här hemma och ska snart åka till träningen. Sista gången för iår! :)
Men jag är så sjukt trött, så jag hoppas det blir lungt. Men det lär det bli, det är ju sista gången så det är nog lite avrundning! :)


JULLOV

JUUULLOV! Tjohoooo :D
Iallafall för min del :) Vi har igentligen avslutning imorgon, men eftersom jag ska till läkarn då så missar jag den!
Hmm, känns skönt på ett sätt - allt plugg. Det är huuuur skönt som helst eftersom jag har sån prestationsångest.. Men ändå känns det tråkigt för jag älskar ändå att vara i skolan med kompisarna och det.
Hemma är det lång tråkigt. Fast nu är det ju jul, så då kanske det blir lite mer liv i stugan! ;)

Idag har jag iallafall ont i typ hela kroppen. Kände när jag gick upp imorse att aj, vilken träningsverk.
För igår hoppade jag barbackaCasper, visserligen inte så högt - men aj vad ont det gjorte. Han är så himla kotig :P Men fin var han, hoppade super (lite pigg bara efter ett tag) och gick fint i "dressyren" i början!
Finns inte ord för hur mycket jag älskar att rida på honom. Han är helt underbar, och det finns ingen som jag någonsin har haft sån kontakt med. Han är bäst


SNART JUL

Asså förlåt för den kassa uppdateringen, men jag har varken lust eller tid att blogga just nu.. Lovar att bli bättre när vi får lov, då har jag ingen skola att tänka på!

Har inte hänt någonting de senaste dagarna, har bara varit i skolan eller pluggat eller städat eller nåt annat tråkigt.
Igår därimot var jag och köpte lite julklappar, så nu har jag bara några stycken kvar som får köpas in under veckan.

I torsdags dressyrtränade jag iaf på bästa Casper. Han var super fin, som vanligt! Jobbade mycket med att få ett lyft i steget, och han jobbade på super! ♥
Efter det red jag på en annan liten ponny, Wille. Han var jättetrevlig och jobade på bra han med! :)
Så jag va nöjd med båda två.

Nu är det mindre än vecka kvar till juuuul. Och bara två dagar kvar i skolan (missar onsdagens julavslutning). Har dock två prov imorgon, varav ett är ganska stort. Och ett på tisdag.. Så ja, det är en del att plugga just nu :P


HOPPTRÄNING

Idag kunde jag äntligen gå till skolan igen! Hatar att vara hemma, det är nog aldrig så skönt att få gå till skolan som efter att man har varit hemma en längre tid :P
Det var rätt chill ändå, som vanligt. Visst gör vi mycket och det är ganska intensivt, men man trivs så bra så det känns typ inte som att vara i skolan på nåt sätt ibland!
Och som ett pluss i kanten så hade vi ännu en jätterolig idrottslektion! - som alltid!

Efter det var det hoppträning på bästa Casper! Han är så underbar den lilla hästen.
Under framridningen kunde jag rida på så pass långa tyglar att jag inte hade kontakt med munnen, utan ändå galopperade han på - i form. Och jag kunde öka och sen bara sätta mig ner och bromsa med kroppen så kortade han sig, och sen fram igen när jag ställde mig upp och la till skänkeln lite lätt. Helt sjukt vilken kontakt vi har.
Under hoppnignen var han också så sjukt fin!

Och måste också tillägga att Casper fick beröm för sina travlängningar idag utav en som hade sett när vi red igår! Lite roligt :)


Världens finaste! Finns inget bättre, mitt hjärta ♥

LUCIASHOW

Jaa, luciashowen vart lite sådär till en början.. Men slutade bra! ;)

Hoppningen blev inte så bra, för hästarna blev först skrämda utav ett av paren av de utklädda.. Så ja, en ramlade av och vi resten fick KÄMPA för att änns få över hästarna över ett enda hinder.. Förutom Vendela & Cattla dåra ;)
Så eftersom jag var med Vendela som lyckades hoppa en hel del hinder vann vi! Jag lyckades få över Pinto över ett hinder iaf ;)
Det gick ut på att hoppa så många hinder som möjligt under 45 sekunder (hindrena var poängsatta utifrån hur svåra dem var).

Sen var det direkt att gå för att rida fram Casper inför våran kadrilj. Temat var hårdrock, så vi såg ut som hej kom och hjälp mig.
Och jag var jäääätterädd att jag skulle glömma bort kadriljprogramet (jag red i täten med Olivia), men det gjorde jag inte alls! Skit bra ju ;) Så det gick alldeles utmärkt!

Lite bilder:
Olivia & Gratzia - Jag och sötnos Casper (han är ju helt underbart söt på den här bilden)








Hahah, älskar den sista bilden! Detta var våran avlutande hälsning ;)

SJUK

Asså jag förstår inte hur dåligt immunförsvar jag kan ha.. För i torsdags vaknade jag ännu en gång med feber.

I onsdags kväll frös jag som en tok, så när jag skulle sova tog jag tempen för jag trodde jag hade feber: 36,1, så nä inte feber direkt ;) Men jag frös så himla mycket så jag sov med strumpor och tjocka mjukisbyxor utöver mina två täcken.
På morgonen vaknade jag en kvart innan klockan utav att jag svettades som en gris. Tog tempern igen som nu visade 39!
Jag tänkte att jag kanske bara var varm för att jag hade sovit med kläder på. Så upp gick jag, för hemma ville jag inte vara! 
Men när jag gick upp snurrade hela allting. Jag lyckades ta mig till toaletten hyffsat, men sen när jag skulle ut därifrån så vart det kolsvart framför ögonen och jag såg ingenting. 
Så jag var tvungen att sätta mig ner precis utanför, men det snurrade och lät som tusan i hela huvudet + att jag mådde jätteilla så jag la mig ner på golvet. 
Jag ropade på mamma som kom upp och så satt jag inne på toaletten för jag mådde så illa, men allt bara snurrade så jag tog mig till soffan och la mig där med en alvedon. 
Men där kändes det ganska bra, så jag låg kvar där tills alvedonen började värka och sen tog jag mig till sängen igen.

Så ja, i onsdags och igår har jag legat i soffan och sängen hela dagen och kollat på en massa mysiga julfilmer/sovit = ont i hela ryggen och nacken idag :P
Menmen, idag mår jag iallafall mycket bättre och har ingen feber :) och då känner man sig så mycket bättre på en gång! Super skönt :)

Så idag har jag pluggat en del och pluggat kadriljprogram. För imorgon är det luciashow, mår jag bra imorgon så är det det som gäller! :) Hoppas verkligen det, hatar att vara hemma!! :P Men har känt mig bra hela dagen idag och har vilat hela dagen, så jag hoppas att det ska gå bra! :)

Julshow för två år sen!

RUBRIK

Nu var det länge sen.. igen. Känns som att jag säger så varje dag.
De senaste dagarna har iallafall varit skit, och så har jag haft sjuukt mycket i skolan (det har jag i och för sig fortfarande), så jag har inte alls haft ork till att änns sätta mig vid datorn (om jag inte måste för att pugga).

I måndags var det iallafall träning. Dressyr på Timmon.
Det gick faktist över förväntan! Han var super fin hela tiden, förutom i höger galopp. Dock så var det i slutet och då hade han ansträngt sig hela lektionen redan, så han var nog lite trött också.
I vänster därimot gick han som en klocka, till och med skänkelvikningarna i galopp gjorde han super!
Därimot så hade jag vääääldigt ont i rumpan efteråt, han är inte så jätteskön att sitta på + att sadeln är den mest oskönaste som finns ;)

Igår var jag i skolan halva dagen typ, sen åkte jag och mamma till SCÄ. Det gick väl helt okej :)
Och idag har jag varit i skolan fram till halv ett. Igentligen slutade vi klockan 11, men jag gjorde ett prov efteråt som jag missade igår när jag lämnade skolan :)
Sen har åkte jag och mamma till Linda och var där en stund, sen gick jag ner på stan och försökte kolla ut lite saker jag skulle kunna önska mig i julklapp eftersom jag inte önskar mig någonting typ :P
Men det blev inte så mycket bättre för det..

Nu ska jag iallafall gå och kolla på TV en stund innan det är dags att sova.
Har pluggat ända sen jag kommit hem (suttit en liten stund vid datorn nu dåra, men annars så).
Har sjuuukt ont i halsen, så jag måste nog dricka lite varmt vatten. Och utöver det så är jag snuvig, har ont i huvet och fryser. + att jag är döds trött! Hahah, herregud vad jag klagar. Men det måste man få göra när typ aaaallt är fel!!


KLUBBMÄSTERSKAP 2011

Idag var det KM i dressyr som stod på schemat!
Så det var bara att stiga upp tidigt, och trött som tusan var jag. Kunde inte sova igår kväll och så vaknar jag ju som sagt 100 ggr per natt. Så speciellt mycket sömn har det inte blivit.

Menmen, iväg och fixa Casper kom jag iallafall.
På framridningen var han fin, lite pigg bara. Men det är jag ju van vid vid det här laget, varenda tävling har han varit som en tickande bomb (som han då tar ut i ökningarna, inklusive travökningarna som blir galopp).
Men idag var han fortfarande kontrollbar och verkade gilla att få visa upp sig igen :)
På banan var han fin, lite för pigg till en början.. Men galoppdelen var jag nöjd med! :)
Vi slutade iallafall på 72,76% och vann även iår! :D

Bjuder på ett par bilder från dagen. Blev itne så många bra (och det är inte ditt fel Karin, det är mitt. Jag ser mongo ut på 9 av 10 bilder! :P hahah), men här är några iaf! :)





bästbästbästbästa guldponnyn, finns ingen bättre!! ♥


DOP

Idag har jag varit på dop! Min kusins dotter har döpts :)
Så det tog ungefär hela förmiddagen.

Efter det åkte jag med Josse och gick på stan i några timmar :) Det var väldigt roligt, såg en massa fina saker!
Sen åkte vi hem till oss och var här en stund.

Och sedan var dagen slut och nu sitter jag här. Hahah, så fort flög den dagen iväg ;)
Men jag känner mig fortfarande väldigt snuvig och så har jag hostat en del idag. Inte roligt alls. Jag har typ ont i näsan, hahah.. 

Imorgon är det KM i dressyr som gäller! :) Det blir nog riktigt kul, det var faktist länge sen jag tävlade derssyr hemma nu.. 
Hoppas Casper är taggad. Har ju inte ridit honom på ett tag nu, så jag hoppas han inte har tappat allt iallafall ;) Men bara han inte är allt för pigg! För seg blir han nog aldrig :P
Så det blir en tidig morgon imorgon, för jg måste knoppa innan också! Och det brukar ta ett tag för mig..

Den bästaste av dom bästa! ♥


DE TVÅ SENASTE DAGARNA..

.. kan sammanfattas såhär:

www.segt.se

Det är svinkallt ute, det är mörkt den största delen på dygnet, vi har sjukt mycket i skolan nu. Och inte nog med det så har jag dragit på mig en förkylning igen.
Känns ju kul att jag var hemma i två veckor, en av de veckorna var jag helt frisk. Innan var jag jätteförkyld, och nu när jag kommer tillbaka till skolan igen blir jag förkyld.. igen. Kuuul!
Jag kan absolut inte andas med näsan, därför vaknar jag också 100 ggr på natten. Halsen har iallafall blivit bättre som tur är!

Och nu är min syster här också, så jag har ska nog vara lite med henne och mamma. Idol snart ju! tjohoooo



RSS 2.0