MINNEN, FALSTERBO 2012

Kommer nog aldrig glömma det här ögonblicket, så galet pampigt med tusentals människor som står upp, klappar och jublar för det vinnande Sverige! Ryser i hela kroppen när jag tittar på klippet och tänker tillbaka!
 
 

VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER

Allting bara flyter nu! Skolan är asnice och vi har så skönt schema, känns verkligen som att det här året kommer gå fort. Världens bästa vänner har jag också som gör att man tillochmed ser fram emot att få åka till skolan!
 
Och ja, jag kan nog säga det 100 ggr, men det betyder bara att jag verkligen menar det! Bäst är dem, så är det bara. Dem gör varje minut så galet rolig, man har inte tråkigt en sekund när vi är tillsammans!
 
Nu har jag varit hemma i några timmar, har hunnit vara ute och sprungit en sväng och duschat och fixat. Och nu ligger jag i soffan med en filt och datorn i knät. Kvalitéts tid med mig själv på hög nivå!
 

 
 
 

FÖDELSEDAG

Ingen vanlig dag idag för det är min födelsedag, hurrahurrahurraaaaa!
17 år och ett år kvar till 18, tjohoo!
 
Jag har iallfall spenderat dagen med praktik och med världens finaste vänner, Emma och Elin! Och även eftermiddagen med Ellika och sedan familjen, älskade människor allihopa!
 

FILMMYS

Herre vilket jävla väder det har varit ute idag.. Störtskurar och åskväder som aldrig förr!
 
Igår kom iallafall min älskade pojkvän hit och spenderare kvällen/natten här. Vi kollade på Jurassic Park 2 (kollade 1:an förra helgen) och imorse kollade vi även Beck - okänd avsändare :)
lskar verkligen Beck filmerna! Dock har jag ingen koll på vilka jag sett och vilka inte då jag och Elle kollade från 1:an och uppåt (de har typ alla filmerna tror jag) men slutade nånstans i slutet av filmerna. Kommer dock inte ihåg vilket nummer. Den här hade jag iaf sett märkte jag :)
 
Sedan har dagen bara spenderats med familjen, då Liam, Johan och Ester har varit här! Rätt mysigt, men herre vad rastlös jag blir när jag inte har nått att göra. Det är typ jättehemskt! Mår typ dåligt av att bara tänka på det..
 
Fick även en jättefin present av Emil! Fyller dock inte år förnst imorgon, men vi ses inte imorgon så jag fick den idag istället! ♥
 
Även världens finaste Ester fick vara med på filmmyset i igår!

TRÖTTIS

Förlåt, förlåt och ännu ett förlåt för den kassa uppdateringen! men jag har mina anledningar :)
 
Jag är så galet tött just nu haha.. Tar nog ett tag för kroppen att ställa om sig till att gå upp tidigt på morgonen. Gör jag något efter skolan så är jag iprincip död när jag kommer hem, därav måste jag tyvärr prioritera bloggen ibland :( Ska försöka börja blogga från mobilen lite mer!
 
Skolan jag börjat på nu är iaf jättebraVi har skönaste schemat + en väldigt skön klasskänns som att det här andra året kommer gå galet fort! :D så grymt trodde jag itne att det skulle bli, trodde jag skulle sakna Telge mer än vad jag faktist gör (en del i mig kommer ju alltid sakna den skolan..)!
 
Men trots att man är så galet trött (har redan hunnit med att sova en stund haha) så måste jag erkänna att det är skönt att komma tillbaka till vardagen igen! Att få umgås med mina underbara och knäppa vänner + min älskade pojkvän hela dagarna är verkligen guld värt! Jag älskar dem massor, och bara deras närvaro gör mig så glad! ♥
 
Haha, här om dagen var jag med Ema och elin i stallet och fick låna lite kläder. Såg så kul ut så var tvungen att ta ett kort! Lånekläder från topp till tååå!
Invigde även min nya hjälm, och jag är super nöjd!
Bästa!
 

SKOLSTART

Skoola... Orkar inte, vill inte!


ATT VÅGA ELLER ATT INTE VÅGA

Godmorgon på er!
 
Nu ska jag snart åka in till stan och möta mamma och sedan är det dax att åka till sjukhuset, igen.
 
Det kommer väl att ta upp halva dagen, och sedan efter det får vi se vad som händer.. Kanske åker till stallet och hälsar på ikväll igen, känns som att jag behöver vara där för att bearbeta (eller är det tvärtom?). Ah, jag vet inte. Vi får se om jag känner mig stark nog att åka dit, så att det inte blir som förra veckan då jag var förstörd efteråt.
Men suget efter att få träffa alla finns ju där, speciellt Ellika och Karin, så vi får se helt enkelt!
 
Annars blir det nog att bara ta det lugnt (vilket jag har oerhört svårt med på dagarna) - njuta av de sista sommarlovstimmarna :(
Imrogon börjar skolan, i en ny skola. Andra året, som jag hoppas går lika snabbt som det första!! :)
Tur att jag har mina fina vänner som gör allt så galet kul ändå ♥
 

BÄST

Världens bästa tjejer, på tisdag är vi back on track igen! ♥
 

EN HELG MED BÄSTA POJKVÄNNEN

Grönan i fredags
 
 
Hajen maraton hos Emil i lördags
 
loveloveloveeeeee ♥

KITTY I ETT NÖTSKAL

Kitty i ett nötskal: "Galoppombyte sa du? Håll i dig, det här fixar jag!"
 
 
 

FAIL Á LA ISSA & KITTY


ARGEISLI

Tittade igenom lite bilder på datorn och hittade dessa fina bilder på mig och min kompis (Emma) gamla medryttarhäst - Argeisli!
Han är en islänning på 8år och har inte så jättemycket erfaranhet då han mest är riden i skogen. Emma är väl den enda som jobbade honom ordentligt kan jag tro! Så att svårt var det, speciellt när man inte alls är van vid att rida islandshäst, men riktigt maffig är han!!
 

FRÅGESTUND

Dax för en frågestund under tiden jag är borta? Vi kör på det!
 
Den kommer avslutas på söndag kväll/måndag (beroende på när jag kommer hem på söndag), och även hur många frågor som kommer spelar in. Ser jag att det inte är tillräckligt med frågor så är det ju ingen idé :) Så fråga på!
Det är alltid (nästan) lika kul att svara på frågor, right?
 
 

SOOOOL

Åh, herre vilken lång tag.. Gick upp kvart över sju imorse, och det märks verkligen!
Innan har jag lite smått tyckt att det ska bli kul att börja i skolan igen, men efter att jag gick upp tidigt i morse så vette fan längre asså haha..
 
Har iaf varit på sjukhuset idag, vilket gick helt okej! Och efter det åkte jag och mamma och handlade och åkt sen hem, var hemma vid ett.
 
Då gick jag ut och la mig i solen (som för en gång skull inte försvinner när jag kommer ut) och låg där i några timmar. Därefter har jag varit duktig och städat hela övervåningen!
Mycket hinner man med iaf när man går upp tidigt! ;)
 
Nu tänkte jag att jag skulle förbereda några tidsinställda inlägg för en gång skull!
Åker iväg imorgon till grönan med Emil, sen hem till mig och sover. Dagen efter åker vi hem till honom och bor där lördag till söndag själva, därför kommer jag inte ha tid med bloggen i helgen och därför gör jag lite inlägg nu ist. Räkna med maaassor av bilder :D
 

BILLY BOY

Vaknade upp till en jättefin dag, helt blått på himlen! Och eftersom jag inte hade något planerat (eftersom typ alla jobbar..) så tänkte jag att det skulle bli en perfekt sol dag.
Men grejen är bara den att när jag väl går ut och lägger mig för att sola, ser jag stora mörka moln komma in. Så jag hann väl ligga i ca 5 minuter innan jag var tvungen att gå in igen (y) wohoooo..
 
Och rastlös som jag blir när jag inte har någonting att göra, blir bara deprimerad, så tog jag bussen till stallet för att umgås med Elin (trots att hon är en av alla dessa som jobbar haha).
Det gjorde jag rätt i, vi hade super kul och det var underbart att få träffa henne igen!! vi har bara träffats en gång under hela sommaren (vilket var i typ torsdags?), så det var på tiden! :D
 
Och vi har fått en ny ridskoleponny också, Billy Boy. Han är en pytteliten B-ponny och jag döööör så söt han är! smälter!!
 
 
Bad Elin att ställa sig bredvid för att man ska se hur liten han är :)

PLOCKNING

Den här dagen har iprincip spenderats i skogen!
Jag och mamma har plockat massor av kantareller och vildhallon. Sammanlagt har jag gått i skogen i 4,5 timmar! Helt sjukt, men tiden typ flyger iväg när man går i skogen. Galet!
 

BESÖK

Det var skönt att få sova i sin egen säng inatt, jisses! Sov som en stock och hyfsat länge, tills att mamma väckte mig.. Men trots det är jag jättetrött, vilket jag var igår också. Det tar rätt mycket energi att vara ute konstant! :)
 
Nu på eftermiddagen har jag faktist varit en stund i stallet! Första gången på veckor.
Och usch fy vad ont det gör, det är nästan hemskt. Får kämpa för att hålla allt inne, men trots det så är det ändå kul att få träffa alla igen! Speciellt Annelie.
Umgicks även med Ellika ett tag tills hon skulle rida och hälsade sen på min hoppgrupp som jag ridit i i flera år men fick sluta i nu..
Det gör så ont att se andra rida, speciellt dem som tagit min plats och ponnyerna jag red konstant. Det väcker så många känslor och river upp så många sår!
Kanske är det inte så bra att jag är där ändå? Eller är det tvärtom, att jag måste dit oftare för att bearbeta? Jag ser ju fram emot att få åka dit, men när jag väl är där blir jag så fruktansvärt ledsen.
 
På bussen hem fick jag kämpa för att hålla tårarna inne och det första jag gjorde när jag klev in innan för dörren hemma var att släppa ut allt. Jag hatar det här - det är orättvist! Utan ridningen är det något som fattas, jag är inte hel utan den.
 
 

ÄVENTYR

Nu, eller igår, är jag hemma efter en helgs äventyr ute i skogen!
 
Jag, Emil, Linus, Érika och Danne begav oss ut i skogen och tältade i två nätter - från fredag till söndag.
 
Fredagen var iprincip bara vandring (med en jäääääääkla massa packning haha), slå upp tält och mys vid brasan för så mycket mer än det hann vi inte då vi var där runt åtta :)
 
Lördagen däremot, den var guld! Vilken fin dag vi hade, sol hela dagen och varmt. Och det vi gjorde var bara absolut ingenting, vi bara njöt och hade det lungt och skönt. Vi badade i det varma vattnet, låg i vår gummibåt och solade där man typ somnade, fiskade, bara satt och pratade och vara hade det underbart!
Perfekt ställe för att bara vara också, helt tyst och stilla!
 
Söndagen blev dock ett helvete haha. Regnade hela tiden från typ tolv, vilket slutade med att vi fick packa ihop i regn = allt är blött, och det som inte var blött innan blir blött. Och sen hajka genom den där jävla skogen tillbaka i blöta kläder och skor + tung packning. Kul var det verkligen inte asså, men å andra sidan så kan det få vara lite värt det efter den underbara dagen innan!
 
Linus
Danne & Érika
 

TANDLÄKARN

Har nu spenderat några dagar tillsammans med min kära pojkvän! Därav sugig uppdatering..
 
I måndags var han här hos mig eftersom jag fortfarande hade Ester. Det var tänkt att vi skulle bada med Ester och grejer (det var jättefint väder och varmt) men helt plötsligt så öppnade sig himlen och regnet iprincip öste ner resten av kvällen.
Så istället blev det film, två jättebra! LOL och en till som jag inte kommer ihåg vad den heter ;)
Däremot blev det bad med Ester dagen efter eftersom jag lovat henne att få bada ;) Därefter åkte han hem för att han skulle på träning.
 
Igår åkte jag dit istället och spenderade kvällen med honom, Ellika (som jag inte träffat på två veckor!!! äntligen), Danne, Érika och Linus. Vi fick för oss att gå ner till ett ställe för att kolla om man kunde tälta där.
Och jag kan ju inte säga att Emil valde den bästa vägen.. Vi fick hajka genom högt gräs på en gammal leråker (ingen bra kombination eftersom det är en jävla massa gropar) och sen genom en tät jävla sko haha! Tror jag hade halva skogen med mig hem - i håret!
 
Menmen, det var hur kul som helst ändå! Speciellt när grabbarna fick för sig att bada och hittade en stor pinne = som små barn på julafton..
 
 
Idag åkte jag därifrån vid ett och gick på stan en stund tills mamma kom, och köpte då ett par shorts. Sen gick vi till tandläkarn, som jag var ganska nervös för. Har alltid varit tandläkarrädd, och kommer nog alltid vara tror jag..
Men mina tänder var sååå fina, som vanligt ;) totalt perfekt liksom!
 
Efter det åkte jag till stallet med Emma och Elin som red Gná och Snerrir! Och jisses vad jag saknat dem, vi har så galet kul ihop - alltid! Ser nästan fram emot den vanliga vardagen igen, bara för att få vara med dem!
 
 

KÄMPEGLÖD

Har ni någonsin varit med om någonting som gjort att allt bara rasat framför er? När någonting tas bort från er som iprincip är hela ert liv? Då är ni verkligen inte ensamma om att varit med om det.
 
Den 30 Maj 2012 fick jag ett besked som skulle förändra allt, som skulle få mitt liv att totalt rasa samman.
En månad innan hade jag gjort ett benmineralröntgen test, vilket hade visat sig vara riktigt illa. Så illa att om jag faller kan jag ytterst lätt bryta benen i kroppen, och mest påverkad var ryggen - vilket kan leda till förlamning om den bryts.
 
Detta innebar att ridningen var tvungen att tas bort direkt i ett år framöver.
Om ca ett år får jag göra ett nytt test för att se om det blivit bättre, och då (om resultatet är positivt) kan jag få börja rida igen.
 
Detta besked kom som en chock, som ett slag i ansiktet och som jag absolut inte trodde på överhuvudtaget först. Jag bara satt där prickstilla och knäpptyst i väntan på att någon av läkarna skulle säga att det bara var ett skämt.
Men det kom aldrig.
Det var inget skämt, utan det här var något jag nu skulle få leva med. Från att rida nästintill varje dag till att inte få rida alls - på ett helt jävla år. När jag förstått att ingen skämtade blev allt bara svart och tårarna kunde inte sluta rinna. Jag tror jag grät i stort sett resten av den dagen.
 
I flera dagar framöver skulle jag gråta mig till sömns, vakna med svullna ögonlock, gråta såfort någon påminnde min om det. Jag kunde inte änns prata om det utan att gråta och gick med en klump i halsen hela tiden för att hålla inne tårarna. Tror jag aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv!
 
Och bättre blev det inte när jag dagen efter fick ett till chockbesked om att min skola skulle läggas ner. En sån personlig skola med sån kärlek och glädje skulle jag aldrig hitta igen och nu skulle vi alla skiljas.
Även om även detta var en marddröm så var det nästan a piece off cake för mig efter det besked jag fick dagen innan. Ingenting kunde bli värre än det och därför tog jag nog det inte lika hårt som många andra.
 
Några dagar senare gav jag stallet ett försök, jag åkte dit och hade min lilla Hello Kitty. Men när jag satte mig i bilen och åkte hem brast allt igen efter att hållt inne det timmarna jag varit i stallet.
Efter det var jag inte i stallet på veckor.
 
Jag har idag smällt det bra, men det kommer nog aldrig att smälta helt. Jag har en ständig längtan att få komma upp på hästryggen, jag saknar det något så otroligt mycket. Det gör fortfarande så fruktansvärt ont, och det kommer det alltid att göra - ända tills jag får hoppa upp igen.
Men vad väntar man sig när ens liv tas ifrån en från en sekund till en annan? 
 
Men trots detta så kan jag inte gräva ner mig och bara ständigt deppa. Det kommer varken göra saken mycket bättre eller göra så att tiden går snabbare - snarare tvärtom!
Jag har ändå en fantastisk familj, en underbar pojkvän och grymma vänner som är värda allt annat än att få ta skit av mig p.g.a. att jag går in i mig själv och skiter i allt runt omkring. Dem gör det även mycket lättare och inte helt omöjligt att ta sig igenom det mörka för att sen nå målet som finns där längre fram.
 
Jag vet att det jag kämpar för nu kommer vara så värt det sen, oavsett hur svårt det är under resan dit!
 
It's worth the pain, because you make me so happy my love ♥
 

ETT LITET HEJ

Här kommer en liten hälsning från mig och Ester, vi har det fetans bra tillsammans!
 

KUNG

En gång kung, alltid kung - bästa Roffe!!!!
 
 
Snacka om att han är värd armbindeln, för han visar gång på gång att han verkligen är bäst i världen!

SOMMARVÄRME

Godmorgon i det underbara vädret!
 
Har nu på morgonen varit ute på långpromenad med Ester, och jisses vad varmt det är ute! En dag som gjord för att vara ute på sjön, men såklart så har vi andra planer för dagen - nämnligen 30-årskalas då min systers pojkvän fyller år i veckan.
Dessutom har vi ingen flytväst här till Ester, och vi kan ju inte lämna henne hemma i flera timmar, tråkigt för henne att bara ligga hemma när man kan vara ute på en ö där man kan springa fritt och bada! :)
 
Så därav blir det ingen tur på sjön idag olyckligt vis. Men jag ser ändå fram emot 30-årskalaset, så det blir nog bra i slutändan ändå :)
 
Och min fina pojkvän kommen även hem idag!! ♥ äntligen!
 
 
 

FAMILJESEMESTER

Jag har haft en riktigt bra vecka borta med familjen! Älskar verkligen att umgås med min familj, dem gör mig så glad och jag kan inget annat än trivas i deras sällskap - oavsett vad vi gör.
 
Började med att hyra en stuga i två nätter i överlida där vi anlädde torsdag kväll. Jättefin kväll med massor av sol och bad i det varma vattnet! :) Under fredagen åkte vi till Gekås Ullared och gick där i hela 9,5 timmar!
Helt galet sjukt igentligen haha, men det var det värt! Det var så kul, trots att man var något trött i benen efter dessa timmar ;)
 
Påvägen ner stannade vi till på ett ställe med helt fantastisk utsikt!
 
Det jag (eller bästa mamma) handlade var: två ridpikéer (eller stallpikéer blir det väl..), 4 par ridstrumpor (varav två med pippitröja-mönster!!), en bikiniöverdel, en sovtröja (läs tält), sweden tjocktröjaen bhlösnaglarbody butter samt ansiktsmasker, en hårmunk, sminkborttagning och en miniräknare med typ hundra grejer på.
Tror jag fick med allt!
 
På lördagsmorgonen rullade vi vidare mot Öland där vi tältade i tre nätter och åkte hem på tisdags förmiddagen! Väldigt mysigt att tälta, i begränsade antal nätter. Älskar att sova middag i tält haha, har ingen aning om varför men det är bara så skönt. Så nu vet ni vad jag gjort på eftermiddagen ett par timmar sådär under de dagar vi var där haha ;)
Lite kvällsunderhållning på campingen!
 
Och nu är jag även hundvakt åt bästa Ester (min systers hund, som förövrigt åker/har åkt till spanien idag - inte ett dugg avensjuk). Hon är nog ganska trött vid det här laget då vi har gått tre långpromenader + att hon har badat och simmat och även kastat massa boll på tomten!
 
 

ÄNTLIGEN HEMMA

Japp, som rubriken säger - borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0