LAGIS KVÄLL

Sorry för dålig uppdatering!

I fredag var jag iallafall hos Ellika med laget och hade det mysigt! Sov även där, första gången jag sov hos någon sen typ i september? Det gick bra iallafall och vi hade super roligt! Älskar dessa tjejer oooootroligt mycket!! ♥

I lördags gick jag hem till Linda och var där fram tills ett då jag åkte upp till sthlm för att träffa multisar! Supermysigt!
Sedan följde Linda med hem och här var även min andra syster Josse och lilla Liam! :)

Igår var ingen bra dag överlag. Mådde jättedåligt. Förutom under tiden jag var hos Casper förståss. Red ju våran första LA:1 på träningtävlingen :) Han var super fin på framridningen och sen när han kom in på banan så vart han super spänd! hahah, dummern har ju gjort det där hur många gånger som helst, och just när vi är hemma på en träning så blir han jätterädd för domarn. Tur att det bara var då iallafall ;) Vi går nog som bäst under press ;)
Vi red iallafall på 59%, hann inte få mitt protokoll för jag var tvungen att åka hem. Men iallafall så är jag nöjd med honom fast han var spänd, seg och okoncenterad. Det var ju trots allt våran första LA och det är faktist ganska stor skillnad från LB! :)



Idag har jag varit i skolan som var rätt chill. Fick spanska provet som jag fick MVG på, så hoppas jag behåller mitt MVG till slutbetyget nu! :)

Snart ska jag iväg på träning :) blir terräng på Casper antar jag inför söndagens tävling!


En liten bild från i fredags! GULDLAGET

TIDEN RUSAR FRAM

Hejpåer! :)

Idag har jag varit i skolan, men inte speciellt länge. Vi hade sovmorgon till 10! :) Och slutade vid 2.
Känns att det börjar gå mot slutet nu, det börjar li lite slappt nu :) Vissa dagar har vi ju inga lektioner alls liksom..
Men det gör inte mig någonting, det ska bli såååå himla härligt att få sommarlov. Det är endast TRE veckor kvar nu. Ingenting ju. Tiden har gått så himla snabbt.
Jag minns när vi satt där första dagen efter jullovet och tänkte "hur ska jag orka med en termin till? Det kommer gå sååå segt...". Men nej! nu är vi här, en termin senare.

Sen var jag på träning, och till min förvåning var det itne Casper som stod på schemat idag. För idag hade vi byt hästar med varanda allihopa.. Så idag satt jag på Karins Sean. Och guuuud var jobbigt det var. Nu förstår jag hur van jag verkligen är att rida på Casper. Jag kan knapparna och jag kan hela honom utantill. Men Sean, där visste jag ingenting hur jag skulle gå till väga när problem uppstod. Och jobbigt var det, jag vart ju helt slut efter det där. Det var ju rena motsattsen till Casper. Men det är nyttigt det med, man lär sig en hel del!

På söndag ska även jag och Casper debutera LA. Vi ska rida vårat första LA program :) Det blir nog super!
Och helgen efter det ska vi tydligen tävla fälttävlan också! Trodde ajg skulle rida Zilja, men icke. Det blir Casper där med.
Men dagen efter fälttävlan ska jag iväg med Zilja till sSunby tsm med allsvenske-hopplaget på final! :D suuuperroligt!

Imorgon blir det inte mycket skrivande för att jag ska till Ellika med laget och umgås! Och blir kvar där till lördagen, så då får ni nog lite inlägg!

PUSS sålänge!

TÄVLINGSRESULTAT

FINAL i allsvenskan 2011 på Botkyrka! :) med:
Karin Cederlund - Claremont Seanie
Vendela Eckerfält - Cattla
Ellika Jernå - Maya
Olivia Johnsson - Gratzia-E
Isabelle Forsberg - Casper

Förklassen: På framridningen kändes han spänd, och var inte riktigt koncentrerad på mig. På banan var han lite spänd, men vart lite segare.
Det kändes inte speciellt bra efter det och jag trodde jag skulle rida på typ 61% eller nåt, men icke. Red ihop 67,24% och det ledde till vinst!

Lagklassen: Jag hade riktig press på mig, jag visste att jag var tvungen att rida riktigtriktigt bra för att vinna. På framridningen kändes han jättefin och gjorde allt han skulle. Avslappnad och mjuk!
På banan gick han som en klocka, jättefin var han! :D
Det var tre domare som dömde, och den ena domarn gav mig 77,59%!!!! men de andra två gav mig 71,03% och 71,31% vilke blev ett slut-resultat på 73,33%!
Vilket ledde till vinst individuellt och laget slutade på en 2:a plats i allsvenskan 2011!
EN GRYM CASPER OCH ETT RIKTIGT GRYMT LAG! ♥


Världens finaste ponny!

Massoooor av bilder kommer!

MED I TIDNINGEN

Vill även notera att jag var med i tidningen (LT) i fredags så ingen missar det! hihih


MULTIS-KVÄLL

Igår var jag och träffade multisarna, vilket var super kul! :) underbara människor det där är asså, helt sjukt!
Sedan sov jag hos Linda! :)

Idag har jag varit i stallet hela dagen för att fixa i stallet med massa tävlings-förberedelser! :)
Duscha och knoppa Casper, packa allt och smörja och göra all utrustning fin.
Annelie skulle lära mig att göra flyingeknoppar också, men fy vad svårt det var! :P hahah, något att träna på ;)
Casper blev iallafall super fin ♥ snacka om en häst som älskar att duscha också! haha, sötnosen.

Sen här hemma har vi satt upp en hylla där jag kan ha alla mina priser på! :) det blev jättesnyggt verkligen! :D
Här är en liten bild på hur det blev: ska även upp en pokal till!
 


En färdig fixad Casper!

Nu måste jag gå och packa det sista! :)
Håll nu tummarna för södertälje imorgon, då det är final i allsvenskan!!

LÄÄÄGET

Hejsan! :)

Idag blev det en kort dag i skolan, bara tre lektioner. Hade tänkt att bara gå på de två första men eftersom vi ändå slutade efter den tredje gick jag på den också.

Nu har jag varit hemma en stund och nu ska jag fixa mig för att sedan åka vidare till sthlm och träffa multisarna! :D väääääldigt länge sen jag träffade dom nu! så det blir super kul :)

Efter det sover jag också hos Linda och imorgon blir det nog en hel eftermiddag i stallet för en massa fix inför tävlingen på söndag! :D

Det fick bli allt för just nu :P hahah.
Måste kila och fixa iordning mig och så nuuuu! PUSS

bjuder på en bild från typ 1 ½ vecka-två veckor sen på när jag inte klippt av luggen ännu ;)

THE WAY IT IS

De senaste dagarna har varit hemska, riktigt hemska. Därför har jag inte skrivit, har inte orkat.

Idag gick ajg bara eftermiddag i skolan, hade SO-prov så det var ett måste att gå på den lektionen.
Nu ett tag, eller några dagar framöver, kommer jag endast gå på de lektioner som är viktiga att gå på. Pga att jag mår så dåligt.

Sedan idag har jag bara varit hos Linda och sen dressyrtränade jag på Casper.
Han var lite små tjafsig, speciellt när jag ska få igenom vänster sidan. Då blir han jättesurig och vill inte alls. Och mellangalopperna är inte heller bra. Eller själva ökningen är bra, men upptagningen blir itne bra för då stretar han emot och efterspringer han bara.
Sista träningen innan finaaaaaaaaal! TAGGA


miiin fina ponnybuse! ♥

ONÖDIG SKOLDAG

Idag har det varit den onödigaste dagen jag någonsin varit med om att gå till skolan..
Först när vi kommer dit har vi ingen SO, sedan har vi bara en halvtimmes spanska för lärarn mådde inge bra, sedan hade vi ingen svenska, och efter det skulle vi ha vikarie i engelskan och där håller vi på med ett projekt som kräver dator och vi kunde inte ha datorer för hon hade inte bokat så då kunde vi lika gärna gör det hemma, så vi frågade efter spanskan om vi kunde gå. Så då hade vi inte sista lektionen heller.
hahaha, liiiiite onödig dag eller?

Så jag åkte iaf hem till Linda dit mamma kom sen också. Sen åkte jag och mamma på möte på bup.

Efter det var det träning, markarbete på Casper.
Han var fin i början, lite efter för skänkeln bara och tyckte övningen var lite jobbig. Men sen i slutet skulle vi galoppera över en låg studs. I vänster gick det bra (hans "bättre" sida) men sen när jag skulle få igenom den där höger sidan (hans "sämre" sida) så vart han jättesurig! Då gör han sådär att han bakar och ställer sig lite på bakbena. Men det var bara att fortsätta tills jag fick igenom det och det fick jag efter en evighet.

Nu har jag ingen dator på mitt rum, så jag kan inte lägga in nya bilder på datorn. Men det får ni stå ut med ;D
Här är iaf två bilder som Elin (http://hestoponny.blogg.se/) klickade igår i regnet på mig och Zilja!



TRÄNINGS TÄVLING

Idag har jag ridit Zilja en runda på träningstävlingen :) Red en LC runda nu inför finalen i allsvenskan och jag kanske ska rida lektionsmästerskapen som går i LC, men det är inte in planerat :)

Hon var superfin iallafall! :) och väldigt pigg ;) men inte överdrivet pigg som hon kan vara på tävlingarna, utan ganska lagom pigg!
Så det känns bra inför de kommande tävlingarna!

här är en film från idag som Elin fixat till mig!


Nu hinner jag itne riktigt skriva mer för jag måste soooova, annars orkar jag itne med morgondagen!
Men imorgon har jag lite inlägg som sa upp när jag hinner det. Har skola, ett möte efter det och sen träning. Så då får det bli efter det! :) PUSS.


MVG-barn?

Igår var jag trött, riktigt trött. Har inte varit så trött på länge, men igår slog det till.
Var i skolan och gjorde nationella i matte, vilket gick ganska bra. Den hade vi en halv lektion till och sen slutade vi. Så jag åkte hem till Linda och var där fram tills att jag skulle till bup klockan två (trodde jag). När jag kommer dit visade det sig att jag skulle vara där klockan tre..
Så det var bara att gå tillbaka igen, i värmen. Sen vart jag bara tröttare och tröttare, och jag släpade mig till bup ännu en gång. Där kommer jag knappt ihåg vad vi pratade om för jag höll på att somna hela tiden.
Mamma frågade när jag kom hem vad vi pratade om, men jag mindes inte.

Då gick jag iaf och sov en stund, sen upp igen. Och sen när jag gick och la mig på kvällen somnade jag på en fem öring igen.

Idag har vi fått tillbaka resultaten av våra nationella matteprov! Och det gick super bra, MVG och 63 av 69 poäng! inte dåligt! :D

Sen har jag varit på träning med Casper.
Det gick itne så bra idag. Vi hade dragkamp ungefär halva lektionen för han lossade aldrig i sidorna som jag ville att han skulle. Och då kändes det bara som att han trotsade imot mig och bara inte skulle göra så.
Men längningar fick vi till! travlängningarna satt som en smäck! :) Därimot efter galoppökningarna blir han jättepigg och blir springig och jobbig..
Menmen, ibland måste det väl gå dåligt.


Vet inte vad jag skulle lägga upp för bild riktigt, har blivit så mycket hästbilder här den senaste tiden..
Så det fick bli en på mig och Karin! ♥




SVAMMEL

Heeejsan! :)

Idag har jag varit i skolan. Inte sådär jätteroligt.
Hade det där jäklans NO-provet som jag inte trodde att jag kunde alls idag, men vipps så var alla frågor i fyllda med marginal på tiden! Jag säger ju det, man kan mer än vad man tror.. Visst var jag osäker på vissa, men jag kommer iallafall få minst G (hoppas jag?).

Förövrigt så var det en hel del svängningar med känslorna idag. I skolan var det itne alls roligt, förutom vissa stunder då jag har två helt underbart roliga och knäppa vänner som får lite knasiga idéer ibland! Det är dock riktigt roligt! 
Men imellanåt vill jag bara sjunka genom jorden och försvinna.. Förstår inte varför det blir så. Det har igentligen ingen anledning för det har itne hänt nåt speciellt liksom, utan det bara kommer som en våg över mig. Från att vara jätteglad och har skrattat så magen krampar till att vara gråtfärdig på 5 minuter..

Efter skolan åkte jag iallafall hem och tog vara på en timme av solen.

Sen åkte jag på hoppträning på Sophias ponny Celine för Pelle :)
Och idag var hon suuuper fin. Och väldigt laddad och glad :P Jag fick hänga med på ett par riktiga bockserier ett par gånger.. hahah. Tur att jag har bra balans iallafall ;)
Men hon hoppade iallafall vattenhinder, stockar och bank utan problem fastän hon inte gjort det tidigare! :) Riktigt duktig var hon!




Bilder från idag!

Fotade av Elin Lillsunde - http://hestoponny.blogg.se

SOMMAR

Idag har jag varit i skolan. Vilket är synd när det är sååååååå sjukt underbart sommar väder ute!!
Gjorde iaf mitt engelska nationella, skriftliga :) det kändes bra! men dom är hårda med betygen så vi får väl se :)

Efter halva skoldagen åkte jag och mamma till SCÄ. Det gick väl varken bra eller dåligt, som vanligt..

Efter det sjkutsade mamma mig till stallet där jag chillade lite med vännerna och sen dresyrtränade jag på Casper! Super fin var han, som vanligt ♥

Och imorgon har jag NO prooov :( usch!! Jag kan itne speciellt mycket känner jag, men det kanske bara är en känsla man har? ni vet när man har pluggat mycket, men mam tror inte att man kan nåt. När man sen sitter med provet framför sig så kan man mer än man faktist tror!
Jag har iallafall pluggat myckt idag. på tåget till och frn SCÄ, i bilen på väg till stallet, i stallet, påvägen hem från stallet, nu när jag har kommit hem och nu sitter jag här. Men det är bara för en snabbis för nu måste jag plugga mera! ;) hahah.

Förstår inte varför jag alltid måste plugga så mycket.. Jag behöver inte ha MVG för jag har redan kommit in på det gymnasie jag vill gå på med 100 poäg över medianen. Men ändå så kan jag inte släppa det.
Gaaaaaah, jag vill bara kunna släppa det.. Kunna slappna av och ine känna sån press hela tiden!!


Bild från idag på finaste Casper ♥

Kommer fler bilder imorgon som Elin fotat! :)

HOPP-ALLSVENSKAN omg 2

Riktigt nöjd med tävlingsdagen!

Förklassen gick super. Zilja var inte alls sådär överdrivet pigg som hon brukar vara, utan var lagom pigg och gick hur bra som helst! På banan var hon också jättefin och det vart en bra och felfri runda! :)

Sedan var det lagklassen! Här var det stilbedömning och felfritt som gällde.
Hon var super här med, trots värmen.. På banan var hon också fin, men jag fick inte en lika bra känsla som rundan innan. Men felfria här med! :)
Och tillslut slutade laget på en 3:e plats! och är därmed vidare till final! :D tjooooooho

Det roliga är också att jag blivit placerad i VARENDA klass jag startat sen jag började tävla lite smått igen efter den värsta sjuk-tiden i oktober! (endast två tävlingar, varav vinster, i okt-nov resten från i februari).
Det är ju helt sjukt :D Jag har fått med mig hem 10 rosetter på en månad (3 april-8maj)! Fina hästar jag har att tävla på!



Nu ikväll har jag bara pluggat och suttit här..
Jag har NO-prov på tisdag :( och jag har inte pluggat mycket alls på det vi har prov på pga att jag har pluggat inför nationella och en massa andra saker :( känns som att detta inte kommer att gå så bra..

TÄVLINGSBILDER, DEL 3

Tävlingsbilder del 3, mälarhöjden - allsvenskan omg 2!
Alla bilder fotade av Karin/Karins pappa.




Är han inte sööööt?!




Alla fötter i luften!





Favorit bilden!






Världens finaste ponny!

TÄVLINGSBILDER, DEL 2

Tävlingsbilder del 2, överby ridsportförening - Lektionsmästerskapet 2011!
Alla bilder fotade av Sandra Enerstrand - http://sannalitens.blogg.se/










TÄVLINGSBILDER, DEL 1

Tävlingsbilder del 1, mälarhöjden - allsvenskan omg 2!
Alla bilder fotade av Elin Lillsunde - http://hestoponny.blogg.se










BALKLÄNNING - CHECK

Förmiddagen har spenderats i skärholmen! :)
Dagen började där med ångest och depp. Usch, det var inte roligt.
Med lite förändringar ryckte jag upp mig och vart på bättre humör igen. En sån liten sak kan göra så mycket!
Gick där och kollade på kläder med mamma och Linda. Och sen kom också Josse och Liam! :)

Fick med mig världens finaste balklänning med hem! Sååååååååå häääääääär kär är jag ♥

Efter det släppte mamma av mig i stallet där jag fixade inför tävling imorgon.
Jag friserade och duschade Zilja, och sen gick jag ut och sol/luft torkade henne. Sen packade jag hennes grejer + mina grejer och packade mat och så :) Så nu är hon redo och taggad inför imorgon!

Nu är jag hemma och har varit det ett tag. Josse och Liam följde med hem och stannade här ett tag, men nu har de åkt hem igen.

Nu tänkte jag lägga upp tävlingsbilder ifrån helgen här på bloggen :) delar i dem i tre delar!  
Och sen måste jag också packa vidare!

PUUUSS för idag.

GOD GAVE ME YOU



det finns inga ord för hur mycket jag älskar den här ponnyn, finns inga ord..! ♥ 

EN KALL DAG SOM DENNA

Första NP i matte avklarat! Och jag var super nöjd när jag gick ut från klassrummet. Det kändes jättebra :D därimot behöver inte alltid den känslan stämma.. Dock har jag kommit på ett par fel jag gjort nu i efterhand, men det ska nog inte vara så farligt. Alla gör ju slarvfel! :)

Efter provet åkte jag och mamma ner på stan för att klippa lugg! Tjoho. Jag gjorde en lite vild chansning ;)
Efter tyckte jag själv inte att det blev bra alls :( men jag kanske bara är ovan?
Jag ska ge det en chans iaf och se om jag vänjer mig! :)

Så nu ikväll har jag varit på dressyrträning på Casper. Och hur underbar är inte den ponnyn? Helt fantastisk!!
Han var låg och mjuk från början till slut! I början, när jag travade igång honom, var han som bäst. Jätte låg och fin i formen och mjuk i sidorna och följde med hur bra som helst. sedan i mitten kunde jag plocka upp honom mer i formen och i slutet länga ut formen igen! Så himla sjukt underbart fin! ♥

Och förövrigt så har jag mått rätt bra idag :) Är trött, men har inte varit så nere som jag har varit de senaste dagarna/veckorna (med undantag vissa dagar). Men en svacka är en svacka, jag måste ta mig igenom dom också.


Världens bästa!! ♥

En hel drös med bilder från tävlingarna i helgen kommer imorgon!! Så förbered er på ett par bildbomber :D

LIFE RIGHT NOW

De senaste dagarna, eller jag kanske ska säga de senaste veckorna har jag inte mått bra och har varit trött. Därav min kassa uppdatering hela tiden.

Men jag har iaf varit i skolan som går super segt hela tiden för jag är typ dö trött hela tiden, så det är för det mesta bara väldigt jobbigt..
Imorgon har vi nationella i matte. Och där känner jag väldigt mycket press för jag vill så gärna behålla mitt MVG :) Men ändå så är det svårt att plugga matte, för man kan ju itne sitta och göra alla tal i boken liksom. Och det är inte så mycket man kan läsa heller.. Hmm, krångliiiigt!
Men å andra sidan så är det kanske bra för min del! Då kan jag inte plugga ihjäl mig som jag brukar kunna göra annars :)

Men, ja så är det. Nu vart detta ett väldigt tråkigt och deppigt inlägg men jag orkar itne skriva mer för det blir bara krångliga texter som sretar hur som helst. Ni skulle inte hänga med :P 

 

TÄVLINGSRESULTAT

Här kommer tävlingsresultatet från i helgen:

Lördagen: Vi åkte till Mälarhöjden för att rida omg. 2 av allsvenskan! :)
Förklassen: Casper skötte sig bra, han var väldigt spänd men var inte dum en enda gång! Han sparka bakut en gång i galoppen men annars var han duktig under själva pogramet också! :) Domarn låg väldigt lågt i den här klassen. Den som vann tror jag hade 65% och det brukar inte vara en vinnar procent!
Vi red på 62,86% och en 6:e placering

Lagklassen: Nu började han slappna av mer och var inte lika spänd. På banan var han super fin, men något seg. Han var inte dum här heller och fick till och med komentaren "positiv ponny"!
70% och en 2:a placering individuellt! 

Även laget tog hem 2:a placeringen!! och därmed vidare till final med mest poäng i bagaget! :D därimot så nollställs poängen i finalen, men vi kan ju ändå säga att vi gick till final med mest poäng ;) hehe.



Söndag: Vi åkte till Överby för att rida lektionsmästerskapet!
Förklassen: Casper var super fin! Avslappnad och riktigt på "visa upp sig humör"! På banan var det inga missar mer än att han blev lite för låg ibland vilket han har en tendens att bli.
70,36% och en 3:e placering med 2 poäng från 1:an och 1 poäng från 2:an! Så jämt var det! ;)

Mästerskapsklassen: En lite tröttare Casper. Därför blev han lite låg på framridningen men piggare för att han börjar springa mer när han blir lite trött.
På banan var han dock mycket bättre! Han vart inte låg förnst mer i slutet på pogramet! Och guuuud vad nöjd jag var när jag var klar :D 
När jag ridit gick jag upp i ledning med nästan 100 poäng!! det var typ 95 poäng eller nåt sånt! Galet :D
Och där höll vi oss hela tiden och det blev VINST på 69%! 
Därmed är jag och Casper lektionsmästare 2011!!




Galet mycket bilder kommer inom kort!

RSS 2.0