VÅR!!!

10+ och strålande sol; vår känlor på höööög nivå!!

Nu drar jag mig snart mot stallet för att rida Lad i det underbara vädret!




CASHEL BLAZING LAD

Här kommer bildena som Emma fotade i fredags på mig och Lad!

Översta bilden är min absoluta favorit, kolla in snygging Lad liksom ♥




















Och såklart fick bästa Emma & Elin vara med på bild! ♥

MYCKET FINA PONNYS

Jag är verkligen sämst på att blogga, haha. Hinner typ aldrig, och när jag väl hinner har jag ingen lust just då. Men jag ska försöka skärpa mig, det blir så mycket att skriva på samma gång annars ;)

I torsdags var jag i skolan halva dagen, och sedan åkte jag och mamma till sthlm. Efter ett besök där körde hon mig till stallet för dressyrträning på Lad.
Fina ponnyplutten var så fin! Mycket mer framåt och bjöd framåt mycket bättre än innan, träningen börjar ge resultat på konditionen :)

I fredags var det sista dagen i skolan, och som plus i kanten slutade vi fem över tolv, huuuuur skönt? :D
Så jag, Emma och Elin fick skjuts ner till stan av Annelie. Där gick vi en stund och kikade, och smidiga som vi är missar vi ju såklart den bussen vi skulle ta (y).
Men vi hann iallafall med nästa buss till stallet. Där red jag bästa Lad och Emma och Elin var med och fotade :) Alltid mycket roligare med sällskap, och speciellt av dem två! ♥

När jag kom hem överraskades jag av att både min bror och syster var hemma hos oss! Så det blev monopol och super mario för hela slanten, superduper kul!

I lördags åkte jag och red Kitty på morgonen/förmiddagen. Pigg och glad, som vanligt!
Efter det firade vi mamma hemma, så det blev först släktkalas och sen mys med melodifestivalen med heeeela familjen! :)
Söndagen blev en dag hemma. Med massor av spelande med Linda, promenad i vår-vädret och en sväng in till stan för att handla med mamma! Inte så spännande direkt ;)

Och idag då, första sportlovs dagen! Hur skönt som helst :D
Åkte och hoppträna på morgonen på Maya. Vilket gick alldeles strålande! Lite stark och så i början, men när man väl börjar hoppa släpper det. Jättenöjd är jag iallafall. Hon hoppar som en kanon över 1 meter och tycker det är jätteroligt och börjar då slänga med huvet och benen flyger hitochdit, haha.

Efter det var det snabba ryck till vårdcentralen för att ta spruta. Vaccinering mot livmoderhalscancer, och aj vad ont det gjorde! Usch, hatar sprutor/nålar, men det var väl bara att få det gjort. Efteråt gjorde det också ont i hela armen, men sen släppte det. Nu har det dock börjat värka igen :(

Sen var det snabba puckar tillbaka till stallet. Skrittade Lad ett tag, och sen skulle jag igentligen ha tränat för Pelle på Kitty. Men han var nämnligen sjuk så det fick bli om två veckor istället.
Så jag tog och red Kitty i ridhuset för mig själv (Annelie kom en stund och coatchade lite). Och jisses vad pigg hon var, jag kunde inte änns skritta fram för hon bara taktade.
Så ett lite mer krävande pass fick det bli för henne idag, och det tog ett tag innan hon blev trött. Och när hon väl lugnat ned sig blev sååå himla fin! Både i galopp och trav rullade hon på lugnt och fint, i en lite lägre form i slutet. Det tar sig, sakta men säkert! :)

Finaste Hello Kitty ♥



BLIXTHALKA

Dagarna bara susar iväg, känns som jag inte hinner med någonting. Snart är det sportlov liksom, och snart säger man "snart är det sommarlov".
I måndags red jag iallafall först Lad. Fina ponnyn!
Sen hade jag markarbete på Maya. Och henne har jag inte ridit på typ ett och ett halvt år.. Och jisses, starkare häst får man ju leta efter. Snacka träningsverk!
Igår var det skola på moronen, som gick helt sjukt långsamt. Och dessutom så är det någe fel på värmen i skolan, så vi kan bara använda en korridor (dock så är vi ju inte så många eftersom treorna är på praktik, men ändå). Svin kallt i den andra!
Efter det så åkte jag till stan med Emma och Elin! Med mig hem fick jag ett par örhängen och nagelfix!
Riktigt bra eftermiddag!
Idag så började ju morgonen med ett litet äventyr ;) När jag och mamma kommer till svängen ner till skolan från den lite större vägen är det stopp. Så vi står där tills vi ser att alla elever börjar gå över vägen, och då har tydligen bussen kört i diket (vi såg den inte från där vi stod). Och salt bilden vill inte köra ned till skolan pga av blixthalkan. Så jag kliver ur bilden för att gå till Elin och Emma, och redan då höll jag på att dra på arslet, för så jääääkla halt var det.
Så vi fick ju då glida längst vägkanten med andan i halsen så fort det kom en bil.
Sen fick vi även ta med vår lärares hund, Ella, för att hon itne vågade ha henne i bilen ifall hon skulle köra i diket (hon satt fast i en backe och gled ned baklänges för den).
Efter en stunds till glidande åker vi med rektorn till skolan. De framför hade också fått skjuts, eller de flesta iaf. Några av lärarna ville inte köra för att riskera något.
Men herre min skapare vad halt det var, vilken morgon säger jag bara! Men rätt kul var det också, hahah.
Nu väl hemma har jag pluggat lite, krypit ned i min sköna one piece och fixat naglarna! Och snart är det även sveriges mästerkock, och det får man ju bara inte missa ;)

DIPLOM

Har helt glömt bort att ladda upp bilden på diplomet som jag fick på ryttargalan, men här har ni det:


KITTY TRÄNING

Kom hem för en liten stund sen från en väldigt lyckad hoppträning!
Kitty var super duktig verkligen! Jättenöjd med henne :) Även fast hon susa iväg ett par gånger för att hon blev livrädd när det skvätte sand på en kon som vi galopperade förbi. Men det är sånt man får räkna med när man sitter på en unghäst ;)
Fixade allt till henne och gjorde mat och så efter! Och sen bar jag mig iväg hemåt i snöblasket. Jisses var blöt jag blev av att stå ute och vänta på bussen, hahah.. :P

Nu är det snart melodifestivalen vilket betyder lördagsmys med familjen!




DAGENS ÄVENTYR

Dags för att snart bege sig ut på lite äventyr. Vet igentligen inte vart vi ska.. hahah. Men det jag vet är att jag ska få träffa Linda, och det är det viktiga! :D

Efter det ska jag hoppträna på Hello Kitty för Annelie! :)

Hoppas ni får en bra lördag! För det ska jag försöka få :)




FULL FART

Åh, jag har haft så sjukt mycket att göra i veckan. Ni anar inte! Men kul är det, så jag klagar inte ;)

I måndags var jag först i skolan. Och efter skolan red jag 3 hästar.
Först den nya ridskoleponnyn Cashel Blazing Lad, och jisses vad kär jag blev. För det första så är han såå sjukt söt i ansiktet, och för det andra så har den världens gångarter. Traven är enorm med stuns. Grymt fin ponny!
Efter det red jag Wille på lektion för Annelie. Han var fin, men tycker det är lite jobbigt och då byter han galopp och står och studsar. Men han är så himla rolig att rida, och det är kul med lite nya utmaningar!
Och sist, och minst, så red jag den nya som jag pratat lite om i hemlighet, Hello Kitty. Det är min tränare som har köpt en liten ponny, en femåring, som jag ska rida! Jättesnäll och super söt! :)

Tisdag och Torsdag bestod av iprincip bara plugg, hade massa prov osv..

Torsdag därimot var det inte bara plugg, då red jag sen lektion på Lad som han tydligen ska kallas (jag gillar Cash bättre dock). Han var super fin, förutom att han blev helt död på slutet för han har inget flås alls. Men jag gillar honom verkligen! Med lite kondition träning så kommer har bli hur fin som helst :)
Och efter det red jag Kitty, hon var duktig lilla bebisen!

Och idag har jag också haft massa prov, det är ganska mycket nu innan sportlovet. Men så brukar det ju vara, finns inte så mycket att göra åt riktigt..
Efter det åkte jag och red Lad, fina killen! Red lite tillsammans med Elina som red Marion, alltid mycket roligare med sällskap! :)

Och ja, nu sitter jag här. Tänkte mig en kväll utan plugg, för att få vila hjärnan ett tag. Kan ju säga att det behövs!

Lad idag, kolla så söt han är!

RESULTAT

Resultat från tävlingen med Sean på SRK igår:

LD+5:
Jättefin ponny! Tyvärr så petade vi fyran, men Annelie sa att vi får lägga det lite på Sean eftersom han inte lyfte på benen ordentligt (vi kom rätt på i ett bra tempo). Men är ändå nöjd, för resten var super
4 fel i grunden alltså.

LC: 
Åh, så fin ponnyn var! Hoppade super verkligen och finns inget att klaga på. 
Men från min sida däremot var det något sämre. När jag gick banan med Annelie bestämde vi att jag skulle satsa lite och ta de snävaste svängarna, men när jag skulle svänga efter andra hindret i omhoppningen glömde jag att jag skulle svänga direkt efter hindret så då tog jag en längre väg. Och på näst sista hindret tryckte jag av honom stort och då hann jag heller inte svänga eftersom jag landade där jag skulle svänga typ, hahah :P
Men jag är hur nöjd som helst. Jag var inte ute efter placeringar, jag var ute efter att ha kul!
0+0 fel, men tiden räckte alltså inte till placering! :D

LYCKAD TÄVLINGSDAG

Sjukt nöjd med dagen, både från hästens och min sida! Guld stjärna till oss, helt klart!
Resultat kommer imorgon, för jag är väldigt trött och orkar inte riktigt skriva nu :) PUSS

SJUK

Igår natt vaknade jag med världens illamående och det kändes som att jag skulle spy när som helst, så jag skyndade och satte mig på golvet inne på toaletten. Väl där höll jag istället på att svimma, så jag la mig ned på golvet och ropade på mamma.
Hon hjälpte mig till sängen igen och där kändes det helt plötsligt mycket bättre igen. Så jag somnade om och när jag vaknade så var det bättre, men inte helt bra. Mådde fortfarande illa, men jag var inte likblek i ansiktet (som under natten) och kallsvettades inte.

Så ja, hela dagen igår låg jag typ i sängen. Sov till och med några timmar under dagen, och trots det somnade jag fort igår kväll.
Idag när jag vaknade kände jag mig helt bra! :) Men fick inte gå till skolan, just för att känna att jag verkligen är helt bra och behöver en till dag hemma. Tråkigt, men så är det!

Senare åker jag till stallet och provrider en liten ponny! Mer om det får ni veta senare, när allt är bestämt ;)
Ska även frisera Sean och duscha honom. Tävling imorgon! :D


SPÄNNANDE

Hej!
Idag har jag varit i skolan (konstigt?). Inget intressant alls, förutom att Emma och Elin är bäst! ♥ skolan blir så mycket roligare med dem, helt klart! Och det värsta är ju att man blir som dom man umgås med.. ;)
Måndagens hoppträning gick väl ganska så dåligt. I början var Sean helt okej, något stark men det brukar bli bättre när man börjar hoppa :) Men sen när vi började hoppa lite mer titthinder så känns det som att han ska hoppa för vi kommer rätt på och han suger tag i hindret, men då släpper jag benen och då stannar han. Blev så två gånger och det måste jag ändå säga är lite dåligt från bådas håll, men det tredje stoppet tar jag på mig helt för då slutade jag rida..
Måste komma ihåg att rida ända in till hindret, speciellt på lördag!
Idag har jag även fått reda på en hel del roliga saker! Mycket spännande, och som kommer göra mina veckor mycket roligare :) Tar inte upp det här förnst allt är klart och är på plats, för att vara säker på planerna! :D

HELGEN

Helgen har varit hyffsat okej faktist! Lördagen var fullspäckad medans fredag och söndagen har varit rätt lugna!

I torsdags fick jag äntligen rida på min Casper igen! Dock så var han huuuuur pigg som helst, och han släppte heller inte igenom på hela passet. Jag kan säga att jag tillochmed hade träningsverk i fredags, haha ;) Menmen, inget pass jag tänker minnas, men vi kommer igen :)

I fredags var jag bara i skolan, sen åkte hem och tog det lungt för att jag var så fruktansvärt trött. Orkade ingenting mer typ..

Igår, vid elva, åkte jag till stallet för att jag hade Pacino (tränares häst). Så fixade allt till honom och sen red jag ut med några :) Jätte fint väder, men kallt som attan!! Hade långkalsonger, ridbyxor + termobyxor, underställströja, två fleecetröjor, dunväst och en ganska tjock jacka + två par sockar = jag kände mig som en riktig sumobrottare! ;) Men mysfaktor på hög nivå ändå!
Sen åkte jag hem, chillade lite med heeela familjen och sen var det dags för ryttargala! :)
Träffade massa folk där och hängde och hade jättetrevligt! Och på det så fick jag och Casper även ett diplom (var olika diplom som delades ut) för 2011:as mest framgångsrika ridskoleekipage :D (bild kommer i veckan). Kul!

Och idag då. Imorse städade jag mitt rum som såg ut som ett bombnedslag! Så storstädning fick det bli, och efter det var jag typ helt slut. Så sen har dagen gått åt till att plugga en hel del, gått promenad med mamms i det iskalla vädret, kollat på melodifestivalen och världscuphoppningen som jag missade igår och lekt med Liam!

Al Pacino!

BILDER FRÅN SÖNDAGEN 29/1

Nu kommer bilderna från förra söndagen!
Bilderna är tagna utav Emma Haag, Sofie Lagergren och Madeleine Eknor.

Startar med den absoluta favorit bilden! kolla de grymma frambenen liksom ♥


LD:









LC:






Framhoppning:




VINTER

Nu är vintern här kan man ju lungt säga! Usch vad kallt det är ute, fryser typ när jag tänker på det. Bläää.
Det enda positiva är väl att det är hur fint som helst ute när det är fruset, men annars så kan det gärna få försvinna!

Veckan har flytit bra. dock så har jag varit väldigt trött eftersom jag sover jättedåligt.
Hade prov idag, som jag trodde skulle gå åt helskotta. Men det gick helt okej. Inte et A prov, men godkännt iaf ;) Imorgon har jag också prov - i genetik. Skjut mig, för huuuur svårt är inte det? måste läsa 100 ggr minst för att fatta.

I måndags red jag iallafall Sean, markarbete. Super fin var han, och det känns som att jag börjar hitta honom mer och mer nu! Och så gjorde vi en jätterolig övning som pricken över i:t!


RESULTAT FRÅN I SÖNDAGS

Hoppade ju som sagt Sean i söndags på Pay'n Jumpen, och här kommer resultatet :)

LD: Här var han super spänd och tog inte skänkeln ett dugg. Så först fick vi ett stopp på 2:an, som var helt totalt onödigt. Jag var inte beredd på att han skulle springa på sidan, så jag hann inte alls parera det. Alltså dålig ridning från min sida. Sedan kom vi inte över 7:an förnst på 4:e försöket..
Det hindret hade de flesta stannat på (trots att det bara var en astra zeneca grind), men kom över det tillslut iallafall. Så uteslutna här.

LC: På framhoppningen var han lite matt och trött. Men jisses vad fint han hoppade på oxern (finns bild). Han hoppade upp sig och hade världens framben! På banan var han lika fin, och vi fick en perfekt runda. Bortsett från att jag fick rida som en tok mot 7:an, men det lönade sig ju eftersom han inte stannade! :) Så jättenöjd och felfria!

Har många bilder som kommer i ett eget inlägg. Här är iallafall ett smakprov från LD:n!

RSS 2.0