BLIR INTE VÄRRE

Asså det här är ju ett skämt, eller det måste iallafall vara en dröm, eller?

Inte nog med att jag inte får rida på ett år så läggs min skola ner till hösten.
Vi måste alltså söka nytt till i höst, börja om på nytt.

Känns som att det inte kan bli värre nu.. En käftsmäll igår och en idag, vad händer imorgon?
Så jävla sjukt, de två viktigaste sakerna i ens liv tas pang bom ifrån en på mindre än två dagar. Det är så fruktansvärt orättvist allting. Vad har jag igentligen gjort för att förtjäna det här?

Man vill liksom bara vakna upp ur den här mardrömmen, för det är precis vad det är. Det gör så otroligt ont i hjärtat, och allting bara kommer på en gång. Är typ fortfarande i chock efter idag, och hade inte änns förstått det som hände igår.. Allting är bara så sjukt.

Känns ju inte riktigt som att jag kommer kunna sova inatt, men som tur är så sover jag hos Emil imorgon och kan förhoppningsvis sova lite bättre då.
Skolan imorgon lär väl bli en gråtfest, eller nått. Så hemskt att behöva splittras från alla, både lärare och elever. overkligt, precis som att leva i en mardröm.

FRUKTANSVÄRT

Det som inte får hända, det som är allt jag lever för togs just ifrån mig..

Förra veckan var jag på karolinska och kollade mitt skelett. Gjorde en s.k. benmineralröntgen.
Idag fick jag resultaten, vilket visade sig var riktigt dåliga.

I och med att mitt skelett är väldigt skört och behöver byggas upp, vilket tar ett år, så får jag inte rida på ett helt år! Kan ni fatta, ett helt jävla år?!

Det är som att någon tar mitt liv ifrån mig, det gör så fruktansvärt ont. Det är så overkligt, så orättvist!
Hur ska jag klara mig ett år liksom, vad tusan ska jag göra? Och jag har inget att säga till om, för OM jag skulle ramla av kan jag bryta ryggen och bli förlamad och i värsta fall bryta nacken.
Samma sak med bilsport och ryckiga aktiviteter, alltså måste jag till och med tänka mig för när jag åker till gröna lund.. Känns så sjukt. Overkligt som sagt.

Tror aldrig jag har gråtit så mycket som idag. Det är så hemskt, så hemskt.

EN VECKA KVAR

Oj, nu har jag inte skrivit på hur länge som helst. Kollade nu och har inte skrivit sen i onsdags, trodde inte det var så länge sen haha ;) soooorry!

Dagarna som har gått har väl inte varit sådär jätte händelserika ändå.

Torsdags var det skola såklart, och sen tröning på Casper vilket gick hur dåligt som helst. Han vart trött efter ett tag (helt okej innan) och släpper då kontakten och blir jättejobbig. Så nej, inget bra pass!

Fredag var det bara en riktigt skön dag i skolan, gjorde inte speciellt mycket förutom ett prov. Kvällen kommer jasg faktist inte ihåg vad jag gjorde, så det var nog inget viktigt (förlåt om det nu var det haha).
Kom faktist på att jag red Kitty btw!

Lördagens förmiddag spenderades först på stan med mamma, köpte en ny (skit snygg) bikini och ett par shorts. Åkte sen till Kitty, red henne och fixade till henne. Och eftersom hon blivit avmaskad stod hon i fålla fre-sön och var därför huuuuuur galet pigg som helst, precis som igår! Red iallafall ut med Karin, Vendela och hennes mamma på en riktigt härlig galopp tur :)

Åkte sen hem och väntade på Emil som kom hit på eftermiddagen. Spenderade alltså hela kvällen med honom med Eurovision Song Contest och det blev en mycket bra kväll, som vanligt i hans sällskap! ♥
Och grattis till Sverige som vann!

Under söndagen var jag lite smått stressad eftersom jag skulle hinna läsa ut min bok + skriva en muntlig presentation om den tills dagen därpå. Så förmiddagen tillbringades med Emil ute i solen med min bok i handen.
Åkte sen med Emil till Brunnsäng IP för att kolla på hans lag (Telge Truckers) som spelade match, vilket var väldigt kul faktist! :)

Åkte därefter till Kitty och fixade till henne och skrittade en sväng barbacka.
Sen var det bara dirr hem och plugga!! Kan ju säga att jag hann klar till precis innan läggdax typ ;)

I går hände inget speciellt, hade svenska redovisning och rsten av dagen var chill.
Sen markarbetes träning på Sean, gjorde en övning som var rätt kul och det gick så himla bra fram till sista rudan då hindrena låg på 90cm-1meter och eftersom det gått super innan litade jag på honom - tydligen lite för mycket så jag glömde benen lite och han la in en tvärnit. Men kom igen och så gick det hyfsat sen. Men en sån sak gör att man tappar rytmen ganska rejält!

Och idag var vi på en bondgård med skolan, haha ;) Rätt kul faktist, att gosa med alla kossorna! Skulle lätt ta med en hem och ha i förrådet, hur gulliga som helst!




Och btw så är det EN VECKA kvar till SOOOOOMMARLOV!!!

GRYM SKOLDAG

Idag har vi haft skönaste skoldagen ever!
Hade en "ta igen dag" hela dagen för att folk som ligger efter/blivit underkända ska få en chans att ta igen det nu innan det blir sommarlov. Och ja, jag, Elin och Emma hade ju inget att ta igen.. Så vi jobbade på våra biologi arbeten, pluggade lite inför provet imorgon och spelade kort ute i värmen!

Snacka om skön dag, hur varmt som helst och strålande sol. Det tog vi vara på ordentligt, och jag kan ju säga att färg fick vi ;) hoppas det sitter kvar imorgon bara.. haha

Så ja, en riktigt bra dag med bästa brudarna - kunde liksom inte bli så mycket bättre! ♥

HÄNDELSERIK GÅRDAG

Igår var en väääldigt händelserik dag, för en gång skull händer det nått ute i almnäs!! ;)

Vi sitter på lektion, och vid halv två kommer hon som sitter i expeditionen och frågar om vi också tycker att det luktar brandrök. Vi känner efter, och javisst gör det det!
Hon går vidare i korridoren och helt plötsligt hör man "oh, shit!!" så vår lärare springer ut i korridoren och säger "men herregud!". Och det gör ju att alla andra också springer ut i korridoren och då ser vi att det är heeelt rökfyllt ute precis utanför skolans ytterdörr.
Vi springer ut och ser att det brinner i ett av indurstri husen mittemot skolan. Massa av brandbilar kommer + en massa poliser.

Vi går in och har lektion igen, och en timme senare går vi ut igen.
Då brinner det huuuur mycket som helst, det är poliser överallt och brandmänn överallt. Dem försökte få stopp på branden, men den var alldeles för stor för att få stopp på. Då kontrollerade dem den mest och lät det brinna ner.

Det var ganska kul att titta på (+ alla snygga poliser), så vi satte oss på en filt ute och hade lektion ist så vi kunde titta! Jättevarmt och skönt eftersom branden värmde ända till oss ;)

Fick tyvärr inte med alla brandmänn och poliser som stod i klungor vid sidan av bilden precis!



Efter det skjutsade mamma mig till stallet. Träffade Karin och umgicks lite med henne.
Motionerade sen Kitty lite snabbt. Först en skritt tur ensamma i skogen och sen lite joggning på utebanan. Hon var inte så jättefarligt pigg ibörjan med taggade til mer och mer mot slutet, duktig var hon iaf.

Sen hoppade jag Sean, vilket var huuuuuuur kul som helst!! Hoppade terräng på utebanan, som är så himla härligt. Att bara få sträcka ut i full galopp och hoppa stockar och grejer, underbart!!

Hello Kitty igår!

Sean igår!

RESULTAT 20/5 2012

Idag red jag och Casper på träningstävlingen hemma!

LA:3 -
På framridningen kändes han sååå fin. Lösgjord, pigg (som vanligt, men lagom), kvick för skänkeln osv. Jobbade mycket med galopparbetet, vilket gjorde honom mycket lyhörd.
På banan kändes han också suuuper fin. Hade lite små missar här och där och en stor miss. Sista uppridningen (båda uppridningarna är i galopp) skulle jag sätta tillbaka honom ordentligt innan halten för vi hade ett ganska högt tempo (precis efter en ökning). Men då bryter han istället av och travar in i halten, så fick en 4 där. Annars var det 6,7 och 8 rakt igenom! :)

Resultatet blev 67,41% och vinst!

Är sååå himla nöjd! Första gången vi ger oss på programet, och får ett lovande resultat!
Han är bara så bäst den lilla ponnyn! ♥
 
Bild från Vällingby 6/4 2012!


ARGEISLI

Gårdagen spenderades med Emma hos Argeisli. Eller ah, förmiddagen iaf :)
Argeisli är hennes medryttarhäst som är en jäääättefin islänning! Åkte ut till honom, fixade honom och gick sen till ett fält där jag skulle fota dem. Väl där så har dem flyplans flygargrej på fältet bredvid, så häsen var något spänd i början - vilket vi absolut kunde förstå - haha. Men han slappnade sen av (huuur snäll som helst, snacka om fötterna på jorden) och det såg super ut :)

Sen fick även jag hoppa upp och prova honom, svårt att rida islandshäst som är inlärd på ett helt annat sätt, men det gick väl bra ändå ;) börjar få in snitsen i tölten nu asså.. haha
När vi sen skulle gå tillbaka ska dom köra därifrån med en stor jävla helikopter, dem kunde inte ha väntat ett tag liksom? nänä, inte det nej.

Idag gick jag upp tidigt och åkte till Kitty. Fixade allt till henne och red henne sen i ridhuset. Hade hellre velat vara ute, men där stod det en massa tävlingshinder överallt och då hade hon nog blivit totalt crazy. Kände att jag ville ha ett ordentligt pass idag ;) haha.

Så gick in i ridhuset, och kände redan när jag skrittade fram att det var en sån dag då hon har så mycket energi att hon håller på att explodera ungefär. Så jag travade några varv och kom sen fram till att det inte gick för hon bara sprang. Fattade då galopp och galopperade i typ en kvart, för då började hon kännas lite trött.
Därefter fick hon pusta lite och sen gick vi över i travjobb. Dock så var hon ju lika pigg igen efter pausen. Undrar ibland hur mycket energi det får plats i en liten ponny..

Nu ska jag göra mig iordning och sen packa ihop lite grejer för att sen åka till Emil och stannar där till imorgon!

Hello Kitty idag! ♥



EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD ♥


ÄNTLIGEN HEMMA

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Eller ja, för en halvtimme sen typ! Slutade halv fem, så kan ju säga att jag är ganska död just nu ;) Menmen, det är ju lång helg nu som tur är :)
Och jag har ju en grym helg framför mig, som jag vet kommer bli hur bra som helst!


3 VECKOR

Blääää vad trött jag är! Har varit helt seg hela dagen, eller typ de senaste dagarna.. Är liksom inte riktigt på topp då ;)

Men iallafall, skoldagen har väl varit okej, ganska chill. Det är nu idag exakt tre veckor till skolavslutning, hur underbart är inte det liksom? Det känns även i skolan, allt börjar typ tunna ut och man får mindre och mindre att göra! :) hur skönt som helst!

Gårdagen var väl också okej, ganska lugn den med :)
Dressyrtränade sen på Kitty för Annelie, vilket gick okej. I början var hon faktist jättefin och inte så galen som hon brukar, utan vi hittade en lugn takt. Och högergaloppen gick också bra, hon var för det mesta hyfsat lugn. Men sen kom vänstergaloppen och hon blev crazy! Trodde faktist att det skulle bli ett lugnt pass, men nej.. Heter man Hello Kitty så gör man ;)
Hon tog bettet och stack hela tiden, en gång fick jag också styra rakt in i väggen för att hon skulle stanna. Det är typ den enda utvägen när hon blir sådär, man får ingen kontakt överhuvudtaget. Dock så kan man inte göra så för många gånger, för då blir hon bara ännu mer stressad. Efter det var hon galen, men lugnade ner sig efter ett tag och jobbade bra det sista! :)

En nöjd galning till ponny efter träningen!


STRÖMSHOLM

Ni anar inte hur skönt det är att komma hem igen efter att ha varit borta i två dygn! Så skönt verkligen :)

Fredagen spenderades i strömsholm med klassen och treorna + Annelie och Helena och kollade på treårs testet :) Vi kollade bara på hingstarna och två valacker, och många av dem hade man ju inte riktigt tackat nej till, riktigt snygga!  
Efter ett tag öppnade himlen sig också, så det bara öste ner regn.. Blev lite blöta = väldigt kalla!
Gick sen runt på hela anläggningen och kollade innan vi åkte hem!

Åkte sen hem till Emil direkt efter det. På kvällen gick vi över till Danne och kollade på film, The Task som var riktigt äcklig! Menmen, älskar man skräckfilmer så gör man liksom ;)
Vi gick sen hem efter att vi umgåtts ett tag, och var så trötta så vi somnade på engång :)

Lördagen var en lugn morgon med frukost framför TV:n och sen sitta där ett tag och kolla på fredagens big brother. Åkte sen in till stan och gick till min syster och var där ett tag.

Mötte sen upp Karin och åkte till stallet. Jag red först Pacino och hon Malwina och sen skrittade vi först ut på Kitty och Lad barbacka men det började regna så vi gick in i ridhuset och travade runt lite där.

Åkte sen hem till Karin och tillbringade kvällen där med henne, Olivia, Amanda och Vendela. En efterlängtad lagkväll som inte blivit av på ett tag. Vi hade super mysigt, så det blev en bra kväll!
Sov där och åkte sen till stallet med Karin dagen därpå.
Vi skulle rida ut på Pacino och Zandera, men Zandera var jättedum så Karin fick ta Pacino så tog jag Kitty ut i skogen och galopperade lite! Hur mysigt som helst!

Pacino och Karin + Malwina i bakgrunden!

Karin och Lad!


Och världens bästa Kitty!



CHILL SKOLDAG

Fastnade vid datorn nu när jag satt och kollade på alla fina bilder som jag har fått av Emma som hon har fotat på mig, Kitty och Casper! Kan inte stirra mig mätt på dem, helt underbara!

Skolan idag har varit huuuuuuuuur chill som helst. Först tittade vi på en film i en och en halv timme, och fick sluta den lektionen en halv timme för tidigt! Så en halv timme extra rast = spela kort med bästa!
Sen efter det hade vi studiestöd, som jag använde till att skriva på en engelska uppsatts. Efter det slutade jag, åkte med mamma till läkarn.

Sen blev det dressyrträning för Eva på Lad. Blev inte Casper idag tyvärr, men då fick jag rida på min Lad istället. Och jisses vad fin han var!! Hur duktig som helst har han blivit, han utvecklas hela tiden. Dock så har han sina dagar, som i måndags var han hopplös och tyckte allt var super läskigt och var bara allmänt jobbig. Men idag var han hur fin som helst och lyssnade på allt samtidigt som han var framåt hela lektionen! Riktigtriktigt nöjd med honom idag!

Imorgon blir det strömsholm med skolan, vi ska kolla på treårs-testet! Hur kul som helst, och ganska bra skoldag liksom ;) haha
Åker till Emil efter det och stannar där till på lördag!


PREMIÄR

Åh herre vilka skoldagar jag haft igår och idag.. Två prov igår, ganska stora och skulle haft ett idag. Dock så hade min mattelärare glömt bort att jag skulle göra prov (alla är på olika ställen typ), så det blev ingenting med det. Pluggade ju då som en tok i onödan igår för att hinna klart, tack för det liksom! Menmen, det gör inte så mycket :) får bara lite längre tid på att lära in det ;) Idag gick riktigt jääkla segt också.. Men snart SOMMARLOV!

I måndags hopptränade jag på en PIGG (!!) Casper. Premiär för årets första hoppträning på utebanan, underbart!! Och han var rent ut sagt galen när vi väl började hoppa!
Framridningen var helt okej. Han var pigg, men det är han alltid, så man kan väl säga att han var normal pigg :) Var på utebanan så jag kunde låta honom rulla på i galopp i ett ganska högt tempo, och han frustade som bara den efter det!
När vi väl började hoppa blev han huuuur glad som helst! Han kastade sig mot hindret, vilket jag inte alls var beredd på först.. haha. En gång när jag galopperade igång honom för att göra mig redo att komma på ett hinder (alltså inte i anridning mot hindret) så stannade han och bara slängde med huvet fram och tillbaka och ställde sig lite halvt på bakbenen, haha helt galen var han!
Hoppade super hela träningen, och mot slutet lugnade han sig lite och då hoppade vi även en bana som han gjorde super bra! ♥

Fina killen!


21 SKOLDAGAR KVAR

Och ja, då var den helgen slut! Nu är det bara 4 och en halv vecka kvar till sommarlov, 21 skoldagar fick vi det till.. Sjukt hur snabbt det här året har gått!

Vet att det är långt bak i tiden att berätta om torsdag, men måste bara säga att Casper var så sjukt fin!! Tror aldrig jag har fått sån känsla förut. Eller jo, det har jag nog men det här var på en helt ny nivå!
Han hade värsta flashet i traven (som vi har jobbat med att få fram jättelänge, för har det ju i sig) och jag kunde korta och han hade fortfarande jätte sjvung, sen kunde jag bara lägga på benen lite grann och han flög iväg i värsta längningen!
Även galoppen var hur bra som helst, kunde korta och gå in på en jätteliten volt (ungefär som i en piruett) och han vände hur fint som helst! Han tappar dock lite galopp då, men det är ju en styrkesak :) världens finaste!!!

Igår var jag och mamma hos Liam hela förmiddagen och passade honom! Dock så var jag så sjukt trött, vilket jag inte har en aning om varför, så var inte riktigt på topp. Men det var kul ändå att få träffa lillen och Ester! ♥

Senare på eftermiddagen, vid halv fyra, kom Emil till mig. Vi gjorde en massa saker, typ spelare Super Mario, kort, kollade på två filmer: The devil inside - som var huuur bra som helst! och The human centipede - som var den äckligaste och sjukaste film jag någonsin sett!

Idag drog jag med stackarn till stallet, red finaste Kitty som var jätteduktig idag! :) Yberpigg bara som vanligt ;) Sen åkte Emil hem och jag fixade allt till Kitty och släppte ut henne i det fina vädret en stund till. Tillbringade även lite tid med min finaste Lad, finafina ponnys jag har! ♥

Hello Kitty idag!


CASPER 12 ÅR!

Grattis hjärtat på 12års dagen! ♥


RESULTAT 1/5 2012

Tog med mig Casper och Emma som hästskötare och åkte på lektionsmästerskapen 2012 på Vällingby!

Förklass, LC:1:
På framridningen kändes han inte riktigt som vanligt, han hade liksom inte den där riktiga powern som han kan få. Men han kändes inte dålig, utan det bara fattades det där lilla extra som han verkligen kan få!
På banan hade vi inga stora missar, men ganska många små missar vilket gjorde att jag inte fick någon bra känsla. Så jag var inte alls nöjd!
Men blev ändå 5:e placerad67, 41%! Vilket var mer än jag trodde att jag skulle få :)

Laddade sen om och taggade gärnet för mästerskapsklassen!

Mästerskapsklass, LB:1:
Bestämde mig för att rida fram längre till den här klassen för att få igång honom ordentligt! Så på framridningen kändes han redan så mycket bättre, han fick tillbaka sin power! Emma stod tillochmed bredvid några som hela tiden gav kommentarer som "ååååh, vilken fin ponny" och "tänk om min häst kunde trava sådär fint" ;) Finfin ponny jag har!! ♥

På banan kändes han sååååå himla fin! Hade inga missar överhuvudtaget, verkligen INGA. Allt kändes så klockrent och jag var så nöjd!
När jag sen fick resultatet trodde jag det var ett skämt först, 67%?! Visst, det är inte alls dåligt, verkligen inte!! Men efter den ritten trodde jag verkligen att jag skulle få högre, har lärt mig på ett ungefär efter ritten var vi brukar ligga på.

Men det värsta är att det var tre domare, varav två av dem gav mig 68,97% och 71,03%, men den sista gillade mig uppenbarligen inte och gav mig 61,38%. Det är skillnad på hela 10% liksom, helt sjukt!
De andra två la mig på en första och andra placering, hur kan den tredje ha gett så lågt? Hon skrev att han var lång, men Casper har aldrig någonsin blivit lång om han änns kan bli det, snarare tvärtom. Kollade även på filmen och han var verkligen inte lång! Ska se om jag kan lägga upp den här så ska ni få se.
Det lite komiska är ju även att jag aldrig har ridit så lågt på Casper förut, och det här var ändå en bra ritt. Väldigt konstigt måste jag säga.

Menmen, det är som det är. Jag och Casper hade inte kunnat göra något annorlunda, för det var verkligen bra! :)
Reslutatet blev 67% och en 4:e placering i lektionsmästerskapen 2012!

världens finaste Casper ♥

RSS 2.0