LYCKAD TRÄNING

Nu har jag dressyrtränat på en riktigt fin Casper!
Gjorde lite skänkelvikningar, och det är där han brukar lägga huvet i vädret och bara protestera, speciellt för vänster skänkel. Men ingenting idag. Han var suuuper fin!
Han kortade även galoppen riktigt bra, vilket också är en av hans svagheter. Men jisses vad han kunde korta idag, han studdsa nästan på stället ett par gånger.

Finafina älslings ponnyn! ♥

HEMMA OCH VÄNDER

Nu har jag varit hemma i ungefär en timme, och snart ska jag iväg till träningen.
Skolan idag har gått bra, lite seg dag bara.

Och har ni märkt vädret eller? hur varmt och skönt som helst. Fast normalt kan det ju inte vara. 21,7 grader i skuggan i slutet av september? nej, det går ju inte.
Jaja, underbart med sol och värme är det iallafall, och det verkar som att det ska bli likadant imorgon! Så det hoppas vi på :D

Nej, nu måste jag kila till bussen!

sakna sommaren!! ett helt år kvar till nästa.. :(

ÄVENTYR PÅ MORGONKVISTEN

Dagen började med lite äventyr sådär på morgonkvisten! hehe
Bussen var väldigt försenad, säkert en 15-20 minuter. Sedan när vi närmar oss där bussen ska svänga ned till vår skola (en slinga på 2-3km) så svänger han inte, utan stannar vid vägskälet pga att han bara var istället för den vanliga bussen och då inte körde som den vanliga (ingen aning hur dom tänkte då). Så ja, vi får bara börja GÅ.
Jag, Emma och Elin kom på att om vi går först så får vi skjuts först om dom kommer och hämtar oss.
Och riktigt - vi tyckte oss se Annelies bil lite längre fram och visst, Annelie kom. Så vi åkte med henne. Och det var ju såklart inte bara Annelie som kom, resten av lärarna kom på rad efter henne ;)
Lite komiskt är det ändå att alla skolans lärare kom för att hämta hela skolans elever liksom, hahah ;D

Aja, resten av dagen gick väl rätt segt - förutom Annelies lektion som bara flög iväg. 
Fick reda på ett par prov också som gjordes förra veckan: Biologi - C (det högsta någon fick), Matte - A och Svenska - A.
Känns ju rätt bra ändå ;) hihi

Sen började det också krångla när jag skulle hem såklart, men det löste sig.
Så sen jag kom hem har jag pluggat. Jag har alltså pluggat från 9 - 19 idag! Pluggade tillochmed på bussen, duktig tjej dethär.

Nej, nu är jag väldigt trööööött. Och snart är det idooool, jippie! Igår gick ju fel person/er vidare :( Amanda P ska ju viiidare! Hon är ju helt grym! Och jag tror nog inte att det bara är jag som tycker det :) Lite appropå ingenting, men ja ;) hahah.

Här ser ni också en liiiten del av min nya jacka som jag inte har visat. Älskar den, super mysig luva har den också!

TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT

Idag har dagen gått helt sjuuuukt snabbt. Den har iprincip bara flugit iväg. Och på det så hade vi världens roligaste idrottslektion! Vi har världens bästa lärare, hon är så klockren. Och hon gör ALLT man gör så himla roligt.

Efter det var jag hemma och vände och drog sen på träning. Och till min förvåning så var det dressyrträning, med lite bommar inblandat, på Timmon som stod på schemat.
Jag vet inte riktigt hur länge sen det var jag red honom, en galopptur i snön i julas tror jag det var.
aja, han var iallafall super fin och det var kul att få rida något man inte har ridit på länge, lite förändring behöver man ibland! :)


I CAN´T BE HAPPY WITHOUT YOU ♥


BOLL

Åh, gud så trött jag ääääär. Helt sjuuukt, min kropp är spagetti. Som tur är har jag sovmorgon imorgon ;)

Pacino var iallafall super glad och pigg idag. Red på utebanan eftersom ingen skulle ut i skogen, och han var super fin. Efter att jag hade travat fram honom bev han helt plötsligt jäääääättepigg! Och jag säger er bara att den hästen är långt ifrån pigg i vanliga fall :P Men han tyckte väl att det var kul att få komma ut :)

En liten bild på min ninis. Som förövrigt ser ut som en boll just nu, hahah. Han byter päls och han är lurvig som en boll och är typ grå hela han (han är vit och svart i vanliga fall). Så sööööt!



KAOS

Hallådär. Nu har jag haft fullt upp eller så har jag bara inte orkat blogga.
Hela veckan har varit stresstressstress och har jag inte ridit så har jag pluggat. Jag har kommit hem från skolan för att plugga, eller så har jag direkt efter skolan varit och ridit och sen hem för att vila en timme eller så och sen sovit.

I tisdags iaf så red jag först på en suuuuuuper fin Casper. Åh så fin han var!
Och sen red jag Jack. Och jag säger bara att den hästen.. Det är den starkaste jag nååågonsin ridit. I mitten fick jag ge långa tyglar för mig själv pga att jag hade sån mjölksyra i armarna, fast jag hade gramanen.

Den här veckan har också varit väldigt mycket i skolan, två prov, ett läxförhör, två inlämningsarbeten varav en skulle redovisas också. Men allt har gått bra! Så jag känner mig nöjd :)

I torsdags hade jag dressyrträning på Casper, och han var inte riktigt igenom. Han var spänt och var inte alls så mjuk och fin som han brukar. Men alla har väl sina dåliga dagar?

Igår därimot så red jag häst! Jag måste ju också börja rida lite häst nu, för om tre år ska jag kunna rida massor av olika stora hästar, så det är på tiden att börja träna!
Jag fick rida på Zandera, som var svår men känslig. Så när jag väl började rida ordentligt och inte satt och spände mig så blev hon fin! :) Jag måste säga att det är vääääldigt ovant att rida stor häst ;)

Och idag då, jaa. Jag måste planera och prioritera. Jag ska iallafall ha Pacino idag, samtidigt som jag ville följa med mamma ut och samtidigt som jag ville åka till hööks. Tror dock bara att det blir Pacino idag, allt annat fick prioriteras..


världens finaste och underbara ♥


MYCKET PÅ KORT TID

I lördags så vaknade jag med sprängande huvudvärk.. Usch vad ont jag hade.
Så jag åkte till Pacino och fixade allt till honom under dagen. Jag red inte för att jag kände att det var lite riskabelt med den huvudvärken, men jag gick en liten promenad med honom.

Efter det åkte jag till stan för att sen möta upp Olivia, Vendela och Karin, och vi spenderade kvällen på Minaco. Och det var lika mysigt som alltid! ♥

Igår red jag pogram på Casper, LA:1. Det kändes jäääättedåligt, herregud. Typ ingenting fungerade och vi hade flera stora missar. Men vi slutade iaf på 63,94% så jag ska inte klaga!
Kollade sen på filmen, och jag tror nog det kändes värre än vad det såg ut! :)
Red inte Fifty pga att hon är halt :(

Idag då.. jag har varit i skolan och dagen gick faktist fort som tur var.
Sen har jag tränat på Zilja, och det gick väl okej. Satte på gramanen idag för jag orkade inte med dragkamp, så det hjälpte. Men hon är ändå väldigt ivrig så fort det blandas in ett pyttehinder i övningen. Knäpphäst.


EN VETEKUDDE GÅR INTE ATT LEVA UTAN

Hallå där ute i kylan!
Nu är det kallt asså, snart vinter.. Jag sitter här i mjukis, fleece tröja och en varm vetekudde. Så nu är den i bruk igen, vetekudden hahah ;) under vinter halvåret kan jag inte leva utan den, då hade man ju typ frusit ihjäl! :P

Igår inledde jag vårat första prov med ett A (motsvarar gamla MVG)! Vem är grym? :D
Och senare dressyr tränade jag på en riktigt fin Casper!! Känns som att vi börjar komma i form nu igen, det går bättre och bättre nu! :) Han var verkligen super igår, loss och fin i sidorna (men bättre i vänster än höger, men höger är hans svaga sida så det jobbar vi med). I galoppen gjorde jag även mycket tempo växlingar eftersom det ofta är det jag har svårt med, att sätta tillbaka galoppen ifrån en ökning. Men det gick faktist väldigt bra även det!

Idag har jag varit i skolan, konstigt vaaaa?? hahah, nä men det är väl som vanligt.
Jag stör mig bara på en lärare som vi har som är väldigt rörig och det känns som att jag itne lärt mig någonting under den här tiden. Allt är bara huller om buller, och man förstår inte så mycket av man ska göra.. Annars så flyter faktist allt bra!

Nu ikväll har jag bara kollat på EM i hoppning! Jättespännande ju :D
Sverige slutade iallafall på 5:e plats i laget, och så har vi två svenskar med till individuella finalen på söndag! Bland annat Roffe som ligger på 5:e plats såhär långt! :D

Imorgon ska jag äääääntligen få sova ut, och säker bara för det kommer jag vakna klockan 7 ;) hehe, nä det hoppas jag inte!
Under dagen ska jag iallafall ha min tränares häst, Pacino. Och på kvällen ska jag ut med bästa laget, så det blir nog en riktigt bra dag imorgon!!


MIN DAG

Trött, plugg, kall, trött, trött, trött, kall, mera kall, plugg, kall x3, trött och lite mera plugg.

Där har ni min dag!

FRAMTIDA DRESSYRPONNY

Idag var det inte lätt att gå upp asså.. riktigt trött var jag. Kan nog bero på att jag itne har sovit så bra.

Idag är det tisdag = skola i stallet.
Började dagen med en massa stallskötsel, sen red jag första passet på Fifty.
Och hon var suuuuperfin lilla bebisen! Ett tag där efter galoppen fick hon världens trav, riktig stuns var det i den!
Men i högergaloppen blir hon lite trött och så byter hon bak, och första gången så bockade hon till samtidigt som hon bytte och då trodde jag först att hon bocka! hahah, snacka om att jag blev förvånad! Men igentligen så gjorde hon ju bara en luftsprång när hon bytte ;)
Annelie sa att detta är min framtida nya dressyrponny ;) och ja, hon kommer bli riktigt fin den ponnyn!
Så hon ska få gå på träningstävlingen på söndag för att se hur hon reagerar på det! Hon får gå LC så rider jag Casper LA! :)

Efter det så kollade vi på/hjälpte och blev instuerade när veterinären var där och kollade på Raffe som är halt. Och lille stackarn vad halt han är :( De gjorde böj prov och sen bedövade de, böjde igen och kollade om det var det osv.

Sen hoppade jag Jack. Han är är lite läskig när han kommer i hagen i mot en med slickade öron och sedan vänder baken till.. Och bara drar iväg när man leder honom. Lite ouppfostrad här tror jag nog!
Men iaf, i framridningen var han jättestark och bara sprang. Jag hade typ noll kontroll på galoppen. Det tog ett halvt ridhusvarv innan jag fick stopp på honom liksom.
Menmen, när hoppningen började blev han bättre och fck bättre rytm osv! :)

Sen jag kom hem har jag bara pluggat och duschat, och nu tänke jag gå och plugga lite till innan det är dags för idooool!

En bild på mig och Jack på min födelsedag. Måste ha varit sista riktiga sommar uteritten, supermysigt!

PLUGGIIIIIS

Hej på eeeer!

Dagen började med att släpa sig till skolan i det tråkiga vädret. Väl där gick dagen fort, som också tillbringade hela eftermiddagen åt att ha idrott i en gympasal för först gången. Och jisses vad roligt det var, hahah. Det är sån himla stor skillnad på att vara jättemånga till att nu vara så få.

Efter det sällskapades jag med Elin till stan för att sen åka med mamma och handla.
Väl hemma har jag pluggat och pluggat!

Under dagen har vi också börjat planera om vi ska ha allsvenskan hemma. Vi håller på att kolla runt lite möjligheter! Det skulle vara skönt, slippa åka ut nånstans. Vi kommer ju ändå att göra det mycket sen :)
Och då funderar jag även på om Fifty ska få gå förklassen :) Jag väljer inte bort Casper, utan jag rider båda. Och sen får Casper gå lagklassen såklart! :)


Ful bild, men den får duga. Ett inlägg utan bild är ett tråkigt inlägg!

INTE RIKTIGT SOM VI TÄNKT OSS

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss i helgen.

I fredags var jag i skolan, men slutade tidigt så jag åkte hem till Linda.
Senare på kvällen åkte mötte jag upp Olivia som jag sen tog bussen med vidare mot Vendela där sen även Karin och Amanda befann sig!
Kvällen blev trevlig, men ändå lite kaos-artad då vi fick mail om att ridklubben där vi skulle tävla i helgen hade fått symptom på kvarka men att det allt skulle flyttas ned till ridskolan (endast i privatstallet som var smittat) och sådär.
Men senare ringde Eva och sa att de hade fått diagnos på kvarka, så att vi inte skulle åka. Och vi tittade även på deras hemsida och där stod det sen att tävingen var inställd helt.
Så det blev lite down-stämning, men det var ändå mysigt att umgås med bästa tjejerna!
Efter det åkte jag hem till Linda igen och sov där.

Igår var vi hemma hos Josse, Johan och Liam och firade Liam som fyllt år och Johan som fyllde år. Det var också trevligt! :)
Efter det åkte jag hem till Linda igen och sov där ännu en natt!

Eftersom det inte blev någon tävling idag så åkte jag till stallet och hoppade Fifty en runda på träningstävlings-hoppningen. Hon var duktig, bara väldigt nervös idag.
Blev nog så pga att hästarna lämnade henne i ridhuset på framridningen, och då blev hon lite nervös. Sist så var vi ju först och då behövde ju ingen lämna ridhuset förnst efter att vi hade gått ut.
Och så var det första gången (av två) som hon var ensam på banan. På banan hoppar hon ändå allt men hon va väldigt av och på, men så är det ju med unghästar.
Så idag var hon väldigt mycket bebis, som märktes väl.

Men jag är ändå jättenöjd med henne. Andra gången hon änns gör något sånt här, och hon är ändå en klippa till ponny som hoppar allt man styr henne på! Jag älskar verkligen att rida på henne!

 


NU FLYTER DET

Idag har jag varit i skolan, och för en gångs skull så gick det riktigt fort faktist!
Den här veckan har flugit iväg, det är ju redan fredag imorgon, jisses!

Sedan har jag varit och dressyrtränat på Casper, sista träningen innan söndag!
Han var faktist fin idag! Han var mycket mer loss i sidorna än förra veckan och ja, han kändes helt enkelt mycket bättre! Så det är ju väldigt bra inför söndag! :D

Imorgon ska jag till Vendela med laget på kvällen, och jag tror att jag sover där också. Så imorgon blir det nog ingen uppdatering här men då vet ni iallafall var jag gör!
På lördag är det också full fart, tror jag ska till sthlm på morgonen och sen är det kalas för Liam! Och efter det är packning och duschning av ponnyplutten, så det blir en hel kväll i stallet då.

Finaste killen! ♥

FRUSEN

Hej!

De senaste dagarna har jag inte kunnat skriva pga att jag bara har kommit hem, kollat facebook, pluggat och kollat på lite tv sen har jag bara sovit för jag har vart så fruktansvärt trött.

I måndags var jag i skolan, såklart. Efter det hade jag hoppträning på Sean, lite roligt att hoppa en "välutbildad" häst. Jag har ju bara hoppat Fifty sen innan sommarn! Så det var kul, och det gick bra :) han är ju bara så himla stark, och jag är verkligen inte van att rida på starka hästar..

Igår var jag i stallet med skolan eftersom det var tisdag. Jag red första passet på Casper, som Eva sa hade varit lite stum i måndags. Men gud så fin han var (om man bortser från framdelsvändningarna som absolut inte satt idag), jag var mest ute efter att han skulle komma loss (som han inte har gjort den senaste veckan) och bli mjuk och rund i hela kroppen, och det blev han! Jag kunde reglera formen som jag ville - låg, hög, låg och hög. Även reglera tempot och ja, han var jättefn och lydig! Och Annelie sa även att han såg super ut och inte alls såg stum ut, utan han var helt ren och loss. Skönt!

Andra passet red jag Zilja (det är henne jag tar med på söndag om det blir så att Casper måste vara hemma) och det gick jättedåligt. Hon är så himla stark och ostadig. Det kändes absolut inte bra iaf, så nu håller vi tummarna för Casper!!

Idag har jag varit i skolan och dagen har faktist gått fort. Men gud så kallt det har varit, jag har frusit som jag vet inte vad. Och även sen när jag kom hem har jag frusit. Så nu sitter jag här med 300 tröjor på mig, men fryser fortfarande :P Men jag har iallafall pluggat lite, även fast vi inte har läxor. Jag förstår inte varför jag egentligen pluggar, jag kan inte låta bli - prestationsångest på hög nivå!

Tänk att det är höst nu liksom, höst. September kan vara okej, men sen är det bara gråttt och kallt. Nu vill man hellre ha december och jul!




TRAV

Idag har jag varit med mina systrar och deras respektive med pappa och kört travhäst (han fick det av oss  i födelsedagspresent när han fyllde år).
Det var lite spännande, hahah.
Nä, men det var trevligt och han tyckte det var jätteroligt så det blev riktigt lyckat! :)
Och det är ju sjukt hur väldresserade travhästar är. De kunde hålla på och fixa hur mycket som helst med en treåring (som de sen körde också) och det lät från olika håll och den bara stod där. Helt cool lugn och jättesnäll!
Vi kunde köra bil bakom den utan att den blev det minsta nervös. Lite skillnad från en vanlig ridhäst! (med undantag från en på tio typ) ;)

Och sen åkte vi hem till Josse och var där en stund. Och jag kom hem vid tjudo i sex (åkte kvart i nio). känns som jag aldrig är hemma nu för tiden :P
Jag har iallafall pluggat lite och kollat på första avsnittet av idol!



FULL FART

Dagen igår var seg. Riktigt seg. Jag var hur trött som helst och hela kroppen släpades efter mig kändes det som..
Jag var iaf och red i häst-gruppen pga att Elina inte kunde.
Jag red iallafall på den minsta jag kunde, hahah. Mullaney blev det, och det gick väl itne så jättebra. Hennes hals kändes lång och det var lite oavnligt. Därimot kändes hon ganska liten i steget och sådär.
Men det är inte min vecka det här riktigt. Inte ett enda pass har jag varit nöjd med och jag har ridit 5 gånger, 6 med idag (mer om det kommer lite längre med) men det var inte så jättelänge så det får inte gällas som ett helt pass. Men alla andra pass har gått dåligt. Jag vet inte varför, jag har väl en dålig vecka antar jag. Eller hoppas jag!
Idag har jag iallafall varit hos Vendela :D Vi fixade allt till Oliver och Cattla och sen fick vi helt plötsligt jätte bråttom. Vi tänkte innan att "nu har vi ju jättemycket tid på oss!", men det är vi i ett nötskal ;) Vi skrittade iallafall ut först på Oliver (jag) och Cattla (vendela) och sen gick vi till banan så red jag på Cattla. Hon är svår men hon kan ändå bli riktigt fin! :)
Sen åkte jag med mamma hem till Josse för att lämna Liam som har sovit hos oss inatt. Och efter det blev det en tripp till Trosa.
Så idag ska jag sova tidigt, för jag är super trött och jag skaupp tidigt imorgon igen. Känner att jag behöver mycket sömn för jag är i farten hela tiden just nu känns det som!
Men det är roligt, jag klagar inte. Det är bara väldigt tröttsamt :)
Bilderna är inte från idag!
Oliver
Cattla

SEGT

Idag har dagen gått riktigt segt. Jag har typ räknat ned timmarna..
Vi har bara haft tråkiga lektioner som har gått segt, men aja.

Efter det har jag varit på träning på Casper, och det gick väl sådär. Han var lite tjurig idag oc sparkade bakut nångång när jag kickade till honom. Och så kröp han ihop och då har jag inget stöd i munnen överhuvudtaget.
Så ja, jag är inte nöjd. Han känns inte så bra just nu. Tror det kan vara eftersom han har stått. Han blir lite trött och sådär. Känns ju sådär inför tävlingen nästa helg. Hoppas det blir bättre till nästa vecka!




RSS 2.0